Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
23. novembra 2023, 9:00
Čas čítania 4:05
Sponzorovaný obsah

Oceníš multitasking a skvelý výkon. 7 dôvodov, prečo ekosystém Samsung Galaxy nesmie chýbať žiadnemu kreatívcovi

Oceníš multitasking a skvelý výkon. 7 dôvodov, prečo ekosystém Samsung Galaxy nesmie chýbať žiadnemu kreatívcovi
Zdroj: Samsung
TECH GALAXY Z FOLD MOBILY MODERNÉ TECHNOLÓGIE SAMSUNG SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Ľudia plní nápadov predsa potrebujú mať pri sebe šikovných digitálnych pomocníkov.

Miluješ fotiť, točiť, strihať videá, vytvárať ilustrácie, animácie alebo čokoľvek vizuálne? Ak sa potrebuješ kreatívne odviazať, je načase prejsť na zariadenia, ktoré efektívne posunú tvoju tvorbu na vyššiu úroveň.

Ekosystém Samsung Galaxy ti ponúka možnosť mať vždy poruke spoľahlivý pracovný nástroj na produktivitu, efektívnosť a slobodu realizovať svoje nápady. Preto si vystačíš s telefónom, tabletom a hodinkami, ktoré medzi sebou bezproblémovo komunikujú a prinášajú nový štandard pre kreatívnu činnosť.

samsung
Zdroj: Samsung

Ideálny smartfón na multitasking

O tom, že Samsung Galaxy Z Fold5 je výnimočný nielen vzhľadom, ale aj výbavou, niet pochýb. Pokročilý multitasking na smartfóne ti poskytne možnosť až 3 otvorených okien na jednej obrazovke. Budeš môcť naraz hrať hry, streamovať, prezerať webstránky a mnoho ďalšieho.

Na panel úloh sa zmestí až dvanásť aplikácií naraz – s možnosťou nastavenia až 4 naposledy použitých aplikácií, čo uľahčuje prepínanie medzi tými, ktoré používaš najradšej. Pridaj si do svojej zbierky nástrojov dotykové pero S pen a píš, skicuj či kresli s maximálnou presnosťou.

Samsung
Zdroj: Samsung

Otvorením aplikácie Samsung získaš plátno, ktoré si prenesieš medzi všetkými zariadeniami, alebo si založ denník a umelecky sa vyjadri vo svojej obľúbenej poznámkovej aplikácii.

Štúdio, ktoré sa ti zmestí do vrecka

Ak fotíš alebo potrebuješ fotoaparát k svojej každodennej práci, Samsung Galaxy Z Fold5 je pre teba skvelá voľba. Telefón nemá totižto len pokročilý systém fotoaparátov so špičkovým rozlíšením (a s 30-násobným priblížením Space Zoom). Jeho tvar s dvoma veľkými displejmi ti umožní používať telefón ako mobilné štúdio.

Špecifikácie fotoaparátov:

  • Hlavná kamera – 50MPX
  • Ultra-široká kamera – 12MPX
  • Teleobjektív – 10MPX
  • Displejová selfie kamera – 10MPX
  • Vnútorná displejová kamera – 4MPX

Pokiaľ si chceš spraviť selfie zadnou kamerou a zároveň sa počas toho vidieť, pomôže ti hlavná obrazovka Galaxy Z Fold5. Tú jednoducho rozložíš, nastavíš a bude ti slúžiť ako náhľad. Nemusíš sa potom báť, že budeš mať na fotografii zlé vlasy alebo výraz tváre.

samsung
Zdroj: Samsung

Na fotenie a natáčanie vo vysokom rozlíšení otvor dvojitú obrazovku Infinity Flex a môžeš zachytávať napríklad nočnú oblohu, pestrofarebnú prírodu alebo malé detaily. Pokiaľ si potrpíš na ostrosť, funkcia Auto FPS ti nastaví optimálnu expozíciu pre každý okamih. Tvoje video tak bude jasné od začiatku do konca.

Samsung
Zdroj: Samsung

Okrem iného Samsung Galaxy Z Fold5 je najtenším a najľahším zariadením spomedzi doterajších generácií telefónov Galaxy Z. Napriek tomu má batériu s dlhou výdržou – až 73 hodín prehrávania hudby a 21 hodín sledovania videa.

Nehovoriac o tom, že tento prémiový telefón je odolný zvnútra aj zvonka. Je totiž vystužený odolným hliníkovým rámom. Jeho výkonný kryt, ktorý zodpovedá svojmu názvu Armor Aluminium, ti ochráni telefón pred poškodením.

Tablet ako stvorený pre grafikov

Nový tablet Tab S9 si zamiluješ už na prvé zapnutie. Je totiž vybavený displejom Dynamic Amoled 2X, ktorý zobrazí skutočné úrovne čiernej, hĺbku a farby v 100 % presnosti.

Takýto displej s uhlopriečkou 37 cm je skvelý nielen na bežné scrollovanie, ale aj multitasking či hranie hier. Výkon mu dodáva momentálne najlepší procesor pre Android – Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy.

Tvoje oči sa potešia technológii Eye Comfort, ktorá vyžaruje menej modrého svetla. Vďaka nej zároveň vynikajú zdanlivo nenápadné detaily na fotografiách, technických nákresoch, v animáciách a inom grafickom obsahu. Výhodou je aj pomer strán 16 : 10, ktorý je vhodný pre filmy aj televízne seriály. Hudobný zážitok na tabletoch Galaxy Tab S9 ti dodá skvelý zvuk zo štvorice reproduktorov značky AKG.

Samsung
Zdroj: Samsung

Tablety Galaxy Tab S9 sú ľahké, štíhle a odolné. Bez problémov zvládajú aj drsnejší pobyt v teréne a proti škrabancom ich chráni konštrukcia z pevného hliníka.

Súčasťou základného balenia je aj dotykové pero S Pen s certifikátom odolnosti IP68 proti prachu a vode. Rovnakým certifikátom sú po prvýkrát v histórii radu Galaxy Tab S vybavené aj samotné tablety.

Vďaka dotykovému peru píšeš na tablete ako ceruzkou na papier. Pomocou funkcie S Pen si môžeš okamžite previesť svoj rukopis na strojový text, a to v celom rade aplikácií – napríklad Google, Správy, Mapy a podobne.

Pri cestovaní ti určite príde vhod ochranný kryt s klávesnicou, touchpadom a režimom DeX Modom (Device Multitasking). Dokopy ti dokážu zmeniť tablet na bežný, ale stále ľahko prenosný počítač.

samsung
Zdroj: Samsung

Podsvietenú klávesnicu si môžeš nastaviť v rôznych uhloch. Nový tablet s kapacitou úložiska až 1 TB má dostatok energie na celý deň a dokonca si trochu „šťavy“ ušetrí pre prípad, že potrebuješ nabiť telefón. Vďaka vynikajúcemu fotoaparátu sa môžeš s tabletom realizovať aj pri fotení.

samsung
Zdroj: samsung

Užitočné aplikácie a funkcie, ktoré budú tvojím pomocníkom:

  • Quick Share: Funkciu využiješ, ak presúvaš obrovské súbory z jedného zariadenia Samsung Galaxy do druhého. Quick Share to dokáže v priebehu okamihu.
  • LumaFusion: Spusti aplikáciu, využi veľkú obrazovku na úpravu fotografií, strih videí alebo na pridanie konečných úprav.
  • Clip Studio Paint EX: Maľuj na tablete a zaži taký istý pocit, ako keby si používal skutočný štetec. Funkcia Multi Control ti umožní presúvať kreatívne maľby medzi zariadeniami alebo prenášať kresbu z telefónu a pokračovať v úpravách na tablete.
čo všetko ponúka samsung galaxy?

Hodinky, ktoré ťa poznajú najlepšie

Do tretice tu máme zariadenie, ktoré môžeš nosiť ako doplnok, ale aj ho využiť na tvorenie. V minulosti slúžili hodinky na kontrolu času, dnes môžu byť plnohodnotným pomocníkom práve pri multitaskingu.

Spoločnosť Samsung si zakladá na vývoji a inováciách, a preto ti nové hodinky Samsung Galaxy Watch6 prinášajú množstvo nových funkcií a mobilný zážitok na tvojom zápästí.

Samsung
Zdroj: Samsung

Vybil sa ti telefón a nabíjačka nie je nablízku? Žiadny problém. Kontaktuj svojich známych pomocou aplikácie WhatsApp priamo cez hodinky Samsung Galaxy Watch6. Nevieš nájsť svoj telefón? Využi funkciu Find My Phone a hodinky ti šikovne prezradia, kde na mape sa nachádza.

S týmito inteligentnými hodinkami môžeš dokonca ovládať hudbu a prepojenie slúchadiel GalaxyBuds2 k rôznym zariadeniam. Okrem iného ti hodinky slúžia aj ako ovládač fotoaparátu telefónu Galaxy Z Flip5. Môžeš s nimi prepínať režimy, meniť uhly záberu a zoomovať.

samsung
Zdroj: Samsung

Keďže cesta k tvorivosti sa začína pri dobrom spánku, hodinky ti ponúknu podrobnú analýzu zdravia a spánku. Okrem obľúbeného merania krvného tlaku, EKG či zloženia tela pribudla aj nová možnosť upozornenia na nepravidelný srdcový rytmus (IHRN). Veľmi užitočná je aj funkcia detekcie pádu, či už pri cvičení, alebo v bežnom živote.

Samsung
Zdroj: Samsung

Zvýšenie produktivity, či už pri pracovnom nasadení, alebo zábave, výrazne umožňuje aj možnosť prepojenia s ďalšími zariadeniami Samsung v rámci ekosystému. Nastav si vlastný jednotný štýl na všetkých zariadeniach pomocou One UI alebo ovládaj domácnosť a plať cez apku SmartThings.

Domov
Zdieľať
Diskusia