Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2023, 14:59
Čas čítania 0:25
TASR

V Tatrách už onedlho otvoria populárnu atrakciu z ľadu. Pozri si unikátne zábery z Hrebienka

ZAUJÍMAVOSTI VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Unikátna stavba je postavená z 225 ton ľadu.

Tatranský ľadový dóm vo Vysokých Tatrách otvoria pre verejnosť v piatok 17. novembra. Informujú o tom organizátori na svojej webovej stránke.


„Ľadová stavba postavená z 225 ton ľadu bude mať aj tento rok podobu inšpirovanú svetovou architektúrou. V poradí 11. ročník Tatranského ľadového dómu bude unikátny nielen témou, ale aj svetoznámou osobnosťou, ktorej pamiatke bude ľadová svätyňa venovaná,“ informoval TASR Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.


V rámci minulého jubilejného 10. ročníka atrakcie sochári vytesali z ľadu chrám v štýle Božieho hrobu v Jeruzaleme, svoju prevádzku ukončil 17. apríla. Ako vtedy uviedla riaditeľka tamojšej oblastnej organizácie cestovného ruchu Lucia Blašková, už v januári objednávali ľad na nový ročník.

Tatranský ľadový dóm Vysoké TatryTatranský ľadový dóm Vysoké TatryTatranský ľadový dóm Vysoké TatryTatranský ľadový dóm Vysoké Tatry
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia