Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza.
2. októbra 2023, 10:30
Čas čítania 2:36

Matka zakázala 17-ročnému synovi používať telefón, aby ich nenašiel stalker. Nová epizóda Pána profesora bude plná drámy

Matka zakázala 17-ročnému synovi používať telefón, aby ich nenašiel stalker. Nová epizóda Pána profesora bude plná drámy
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Môžeš sa v súčasnosti úplne „vymazať“ z internetu?

Do Samovej triedy pribudol nový študent Fedor. Už na prvej hodine na Gymnáziu Staromestská narazil na problém – Samo od svojich žiakov chcel, aby na hodine používali svoj telefón, no Fedor žiadny nemal. Náš milovaný učiteľ mu ponúkol svoj. Nový žiak pri pohľade na smartfón zostal v rozpakoch. Prečo by mal niekto obavy z obyčajného telefónu? 

Fedorova matka sa najprv tvári, že jej syn je závislý od mobilu. Pravda je však oveľa temnejšia.

Novú epizódu Pána profesora uvidíš už tento pondelok 2. októbra o 20.30 h na Markíze. Nezabudni, že všetky nové časti sú dostupné na Voyo už o týždeň skôr.
sleduj novú epizódu

Útek cez celú republiku

Fedorova matka si našla sympatického muža, ktorý je ítečkár. Po žiarlivostných scénach a bitkách sa rozhodla pred ním ujsť do iného mesta. Vyzeralo to, že má od tohto muža pokoj. Až kým Fedor nepridal fotku na Instagram a stalker ich opäť nenašiel. Matka so synom sa zas ocitli na úteku – ušli do Bratislavy a Fedor sa stal študentom na Gymnáziu Staromestská.

Fedorovu matku v seriáli stvárnila charizmatická herečka Lívia Bielovič. „Fedorova matka sa zdá na začiatku odvážna, silná a nezlomná, no vnútorne bojuje s nedôverou, pochybnosťami a so strachom, že bude opätovne prenasledovaná svojím bývalým priateľom,“ opísala rolu matky. 

Podľa nej ešte stále žijeme v spoločnosti, kde sú ženy považované za slabé bytosti, ktoré sa nevedia brániť. „Sme jemné a krehké. Preto sme ženami. To však neznamená, že sa s nami má zaobchádzať takýmto spôsobom. Spôsobom, ktorým nám muž naznačuje, že má nad nami jednoznačnú nadvládu. Máme preto žiť v neistote a strachu ,čo ak sa niečo stane´ a vychovávať naše dcéry smerom k maskulinite, keďže vieme, že sa na naše zákony spoľahnúť veľmi nedá, pretože nie sme v tomto smere nijako chránené?“ pýta sa Lívia, ktorá by rada apelovala na slobodné matky.

„Kde je zákon, ktorý je protektívny voči ich statusu? Nikde ho nemáme. Zákony sú u nás totiž postavené tak, že až keď sa vám niečo vážne stane, vtedy polícia a jej príslušné orgány začnú konať. Byť ženou, ktorá sa bojí vyjsť na ulicu preto, že sa jej niekto vyhráža akýmkoľvek spôsobom, je v súčasnosti veľmi ťažké. Bohužiaľ, práve vzhľadom na naše zákony, ktoré nie sú dostatočne špecifikované,“ vysvetľuje.

pán profesor, tv markíza
Zdroj: TV Markíza

Myslí si, že vyhrážanie musí byť svojou povahou a závažnosťou na úrovni vyhrážok smrťou alebo ťažkou ujmou na zdraví. „Pritom je vždy potrebné brať do úvahy okolnosti a až vtedy s tým orgány činné v trestnom konaní začnú niečo robiť. Veľakrát je už, žiaľ, neskoro,“ myslí si.

Aj herečka mala v minulosti skúsenosti so stalkerom. „Mala som skúsenosti so stalkerom a nebolo to nič príjemné. Keď som to oznámila príslušným orgánom, necítila som sa nijako chránená. Skôr som nadobudla pocit, že čo si neporiešis sama, to nemáš,“ podelila sa so svojou skúsenosťou a dodala: „V tomto smere by preto rada robila osvetu a pomáhala matkám, ktoré vychovávajú deti samy akýmkoľvek spôsobom dostať viac do povedomia tento závažný problém, ktorý sa v našej krajine stále berie ako tabu a nerieši sa.“

Fedor s matkou si nemali čas vydýchnuť a stalker ich opäť našiel. Tentoraz sa do situácie zapletie aj Samo a náš pán profesor dokonca strávi s touto rodinou noc. Navyše, Fedor našiel aj novú lásku a odmieta žiť na úteku. Zúfalstvo sa stupňuje. 

Natáčanie niektorých scén bolo pre hercov veľkou výzvou. Náročné to bolo ako emocionálne, tak aj fyzicky. „Za asi najemotívnejšiu scénu považujem tú, kde sa za použitia istého inštrumentu pokúšam uvoľniť cestu na útek pred stalkerom. Boli doslova slzy, krv a pot,“ zhodnotila Lívia Bielovič. 

Hlavnou témou epizódy bude komplikovaná životná situácia Fedora a jeho mamy. Okrem toho sa bude vyvíjať aj Patrikova pretvárka. Tipneš si, či sa Klaudia konečne dozvie pravdu? 

Novú epizódu Pána profesora uvidíš už tento pondelok 2. októbra o 20.30 h na Markíze. Nezabudni, že nové epizódy sú dostupné na Voyo už oveľa skôr. V galérii si už teraz môžeš pozrieť niekoľko záberov z novej epizódy Pána profesora. 

Pán profesorPán profesorPán profesorPán profesor
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia