Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Fortuna.
4. augusta 2023, 9:00
Čas čítania 2:01
Sponzorovaný obsah

Lajoša Kleina čaká ťažká skúška, stretne sa s nebezpečným Ignaciom Bahamondesom. Má šancu na výhru?

Lajoša Kleina čaká ťažká skúška, stretne sa s nebezpečným Ignaciom Bahamondesom. Má šancu na výhru?
Zdroj: Freepik / viarprodesign
ŠPORT MMA UFC
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Po roku čakania sa zápasníci konečne stretnú.

Na prestížnom turnaji sa aj tentokrát predstaví slovenský bojovník Ľudovít Klein. Zápas v ľahkej váhe Ľudovít „Lajoš“ Klein vs. Ignacio Bahamondes, ktorý je súčasťou turnaja UFC Fight Night, sa uskutoční v noci z 5. na 6. augusta. Ak máš pocit, že bojovníci sa už v klietke mali stretnúť, nemýliš sa. Klein sa s Bahamondesom mal stretnúť už minulý rok v Dallase.

Čilský bojovník sa však na turnaj UFC 277 nedostal pre problémy s vízami. Klein sa preto v klietke postavil Masonovi Jonesovi. Hoci mal na prípravu len týždeň a pred zápasom nebol favoritom, svojím výkonom prekvapil celý svet. Klein sa predviedol vo svojej najlepšej forme, bol odvážny a sústredený, čo mu prinieslo jednoznačné víťazstvo na body 30 : 27. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein)

Tento rok mal Klein vyzvať Jima Millera, zápas však musel pre chorobu zrušiť. Vďaka tomu sa nakoniec predsa len stretne s čilským bojovníkom. Fanúšikovia sa tešia na napínavý zápas, keďže obaja bojovníci sú vo výbornej forme a majú skvelý postoj. V prospech Bahamondesa hovorí jeho výšková prevaha, Klein je však agilný v postoji, výborný v kopoch a ide mu aj práca na zemi. 

Myslíš si, že sa mu podarí nedávny úspech zopakovať aj v zápase proti nebezpečnému Bahamondesovi alebo tentokrát odíde porazený? Skús šťastie a stav si na víťaza vo Fortune bez rizika až do výšky 50 €.

stav si na víťaza
Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.

Náročná výzva pre oboch bojovníkov  

Ignacio Antonio Bahamondes, 25-ročný rodák zo Santiaga, v UFC debutoval v roku 2021. Prvý zápas však nevyšiel podľa jeho predstáv, súperovi Johnovi Makdessimu podľahol. V ďalších zápasoch sa mu už darilo neporovnateľne lepšie a na konto si tak pripísal výhru nad Rooseveltom Robertsom, Rongom Zhuom aj Treyom Ogdenom. Jeho celková bilancia v profi MMA je dnes 14–4–0.

K športu sa čilský bojovník nedostal náhodou. Jeho otec je šampiónom v kickboxe, starý otec bol zase profesionálnym boxerom. Kickboxu sa do svojich 16 rokov venoval aj Bahamondes, čo sa odrazilo aj na jeho výkone v klietke. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein)

28-ročný Ľudovít „Lajoš“ Klein sa do prestížnej UFC dostal ako historicky prvý Slovák. Zmluvu podpísal v roku 2020, krátko nato sa v klietke postavil proti Novozélanďanovi Shaneovi Youngovi, ktorému uštedril KO. Druhý zápas v UFC proti Michaelovi Trizanovi bol náročnejší a o jeho výsledku museli rozhodnúť rozhodcovia. Kleinovi jeho výkon na výhru nestačil.

Klein v ďalšom zápase podľahol aj Nateovi Landwehrovi. Po tomto zápase sa však karta otočila a Klein ukázal, čo v ňom je. O body pripravil Devonta Smitha aj Masona Jonesa, ktorých jednoznačne porazil. Naposledy sme ho mohli vidieť v marcovom turnaji UFC 286, kde remízoval v zápase proti Jaiovi Herbertovi. Jeho celkové štatistiky v profi MMA sú 19–4–1. 

Okrem zápasu Bahamondes vs. Klein sú na hlavnej karte pripravené ďalšie zvučné mená. V klietke sa stretnú Jessica Andrade a Tatiana Suarez, Dustin Jacoby a Kennedy Nzechukwu, Diego Lopes a Gavin Tucker, Tanner Boser a Aleksa Camur. Vrcholom večera bude súboj Cory Sandhagen vs. Rob Font. Sandhagen sa mal pôvodne stretnúť s Umarom Nurmagomedovom, ten však odstúpil pre zranenie ramena. 

Domov
Zdieľať
Diskusia