Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je PR správa spoločnosti FixServis.
22. júla 2023, 10:30
Čas čítania 1:57
Sponzorovaný obsah

Môže ti neoriginálny displej poškodiť mobil? Poradíme ti, na čo si dať pozor pri kúpe náhradných dielov na smartfón

Môže ti neoriginálny displej poškodiť mobil? Poradíme ti, na čo si dať pozor pri kúpe náhradných dielov na smartfón
Zdroj: Unsplash/Ali Abdul Rahman
TECH MOBILY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Na čo si dať pozor pri výbere náhradných dielov na smartfón?

Na displeji sa ti objavila prasklina, baterka ti vydrží maximálne dve hodiny alebo ti prestalo fungovať nabíjanie? Pri kúpe náhradných dielov sa môžeš rozhodnúť pre drahšie, originálne komponenty alebo lacnejšie, neoriginálne diely od niektorého z mnohých výrobcov. Tie lákajú na nižšie ceny, avšak veľakrát majú aj svoje nástrahy. Vieš, na čo si dať pozor?

Hneď na úvod treba povedať, že nie všetky neoriginálne diely sú zlou voľbou. Práve naopak. Na trhu nájdeš aj komponenty, ktoré sa svojimi vlastnosťami približujú originálom. Platí jednoduché pravidlo – nedaj sa nalákať na najnižšiu cenu. Vždy si všímaj najmä kvalitu a skúsenosti iných zákazníkov. Práve tie ti prezradia, čo môžeš od vybraného produktu očakávať.

Viditeľne horšia kvalita

Rozdiel medzi originálnym a neoriginálnym dielom je najvýraznejší v prípade displejov. Neoriginálne verzie majú často nižší jas, horší kontrast, slabšie rozlíšenie alebo horšiu farebnosť. Veľakrát sa stáva, že neoriginálny displej horšie reaguje na dotyky a nemá takú dobrú citlivosť.

Navyše neoriginálne displeje niekedy vyzerajú inak ako originálne. Napríklad majú hrubšie rámiky na okrajoch, v dôsledku čoho bude tvoj smartfón vyzerať trochu inak ako pred opravou.

Vyššia náchylnosť na poškodenie

Či už ide o displeje, alebo iné neoriginálne komponenty, nižšia cena sa veľakrát odráža aj na slabšej odolnosti a životnosti. Je možné, že neoriginálny displej sa ti oveľa jednoduchšie poškriabe a praskne aj pri slabšom náraze. Neoriginálna batéria zas môže skôr stratiť svoju kapacitu. V konečnom dôsledku tak možno budeš musieť o niekoľko mesiacov opäť riešiť výmenu.

FixShop, smartfóny, náhradné diely
Zdroj: FixShop

Problémy s kompatibilitou

Neoriginálne diely sú vyrábané ako kópie originálov, ktoré však nemusia byť úplne presné. Pri lacných komponentoch sa môže stať, že jednoducho nebudú pasovať do tvojho zariadenia.

Ťažkosti s kompatibilitou sa objavujú najmä v prípade smartfónov značky iPhone. Keď napríklad vymeníš originálny displej za neoriginálny, prídeš o True Tone funkciu. Príčinou tohto javu je skutočnosť, že neoriginálny displej nemá v ovládači naprogramované rovnaké algoritmy ako originál.

Praktický tip: 
Problémy s chýbajúcimi funkciami iPhone displeja sa dajú vyriešiť pomocou programátorov – špeciálnych zariadení, ktoré prenesú originálne dáta z pôvodnej obrazovky do novej. 

Na kvalitnom náradí záleží

Pri oprave smartfónu je dôležitá nielen kvalita samotných dielov, ale aj náradia, ktoré používaš. Nevhodné nástroje môžu poškodiť nové diely, prípadne iné komponenty, v dôsledku čoho sa oprava zbytočne predraží. V prípade, že smartfóny opravuješ častejšie, zaobstaraj si kompletnú súpravu na opravu mobilu, v ktorej nájdeš všetky potrebné nástroje.

Výhodný pomer ceny a kvality

Chceš pri kúpe náhradných dielov ušetriť, no zároveň nechceš kúpiť nekvalitný neoriginálny diel? Vyskúšaj e-shop FixServis, kde nájdeš široký výber originálnych komponentov, ale aj starostlivo vyberaných a testovaných neoriginálnych dielov, ktoré spĺňajú prísne požiadavky na kvalitu.

FixServis funguje už 10 rokov, počas ktorých získal kopec spokojných zákazníkov a opravil viac než 50 000 zariadení. Tvoria ho skúsení a vyškolení technici, ktorí dohliadajú nielen na výber kvalitných náhradných dielov, ale aj na rýchlu a spoľahlivú opravu. Aj preto sa môžu pochváliť skvelými recenziami. Pracovníci reklamačného oddelenia sa väčšinu dňa nudia, takže ak hľadáš spoľahlivý servis alebo kvalitné náhradné diely, klikaj sem

zisti viac
Domov
Zdieľať
Diskusia