Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Met Gala v číslach: Koľko vážili najťažšie šaty, stáli najdrahšie šperky a čo je na Met Gala zakázané?

Jedna celebrita sa na Met Gala nachystá približne za 3 hodiny

Málo? Veľa? Pri tíme stylistov, ktorí sa o všetko postarajú, by sme povedali, že celkom ideál. Výroba jedného Met Gala „glamu“ trvá podľa modelky Belly Hadid približne 3 hodiny. Priamo z červeného koberca to prezradila pre Vogue v roku 2016.

Blake Lively v dokonalom modeli šiat z dielní módneho domu Versace na Met Gala v roku 2022.
Blake Lively v dokonalom modeli šiat z dielní módneho domu Versace na Met Gala v roku 2022. Zdroj: GWR/Star Max/GC Images

3,45 milióna lajkov za hriešnu fotku

„Používanie telefónov na účel fotografie na sociálne siete nebude pošas gala dovolené,“ znela správa, ktorú v roku 2015 dostali všetci na guest liste Meta Gala. Hádaj, kto tento zákaz okamžite porušilo selfiečkom zo záchodov? Nebudeme ťa napínať, bola to práve Kendall Jenner so svojimi siedmimi spolupáchateľkami: Behati Prinsloo, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Zoe Kravitz, Cara Delevingne, Jourdan Dunn a Lily Donaldson. 

Odporúčané
V CCC predstavili nové premium kolekcie. Tieto nadčasové topánky a kabelky v neutrálnych farbách sú na leto must-have V CCC predstavili nové premium kolekcie. Tieto nadčasové topánky a kabelky v neutrálnych farbách sú na leto must-have 14. mája 2024, 9:00

O dva roky nato zopakovala históriu práve jej sestra Kylie, ktorej selfie fotka vyvolala rozruch a vyslúžia si 3,45 milióna lajkov. Aj pre „nemiestne“ správanie kolovali pred týmto ročníkom správy, že Kardashianky nebudú na zozname hostí. 

Táto hriešna záchodová selfie porušila pravidlá Anny Wintour. Pred prípravami tohtoročného Met Gala 2023 sa šepkalo, že Kardashianky sa na podujatí nezúčastnia. Uvidíme teda, ako to nakoniec dopadne.
Táto hriešna záchodová selfie porušila pravidlá Anny Wintour. Pred prípravami tohtoročného Met Gala 2023 sa šepkalo, že Kardashianky sa na podujatí nezúčastnia. Uvidíme teda, ako to nakoniec dopadne. Zdroj: Instagram/Kylie Jenner

Hviezdy pod 18 si neškrtnú 

Portál CloserWeekly žartuje, že Met Gala kedysi bývalo podujatie pre deti, aby sa bavili ako dospelí. Dnes je však všetko inak. Organizátori podujatia vydali po evente v roku 2017 oficiálne vyhlásenie, že „hviezdy pod 18“ viac nemajú povolenú účasť. „Nie je to vhodná udalosť pre ľudí mladších ako 18 rokov,“ vysvetlil jeden z členov tímu.

Katy Perry prezlečená za luster na Met Gala 2019.
Katy Perry prezlečená za luster na Met Gala 2019. Zdroj: Karwai Tang/Getty Images


Hoci sa pravý dôvod radikálneho rozhodnutia neuviedol, v hollywoodskych kruhoch sa šepkalo, že Kostýmový inštitút zakročil tesne po tom, čo herečku Elle Fanning fotografi zachytili, ako si pripíja s niečím, čo vyzerá ako biele víno. V tom čase mala 19 rokov, oficiálne môžeš v USA piť alkohol až po dovŕšení 21 rokov.

Odporúčané
New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality New Balance predstavuje svoj vlastný krátky film. Grey Days má byť oslavou sivej farby, štýlu a individuality 10. mája 2024, 15:00

V minulosti sa na tomto podujatí zúčastnili napríklad deti Willa Smitha Jaden (v tom čase vo veku 17 rokov) a 15-ročná Willow, ale aj 18-ročná dcéra Sylvestra Stallona Sistine. Po novom zákaze, ktorý nabral platnosť v roku 2018, sa na evente nemohla zúčastniť napríklad vtedy 18-ročná Kaia Gerber či Millie Bobby Brown.

Beyoncé musel tím na Met Gala pripraviť za 24-hodín

Beyoncé sa vyspala do ružova a len deň pred samotným podujatím v roku 2012 sa zobudila s myšlienkou „idem na Met Gala“. Jej tím vtedy musel dať v smiešne krátkom čase dokopy celý jej look vrátane šiat, hairstylu či make-upu. „Bolo to Met Gala a Beyoncé sa rozhodla, že chce ísť. Povedala, ak môžeme, pôjdeme. Ak nie, nepôjdeme,“ spomína stylista Ty Hunter, no legenda hovorí, že sa mu o tomto momente bude snívať do konca života. 

Ashley a Mary-Kate Olsen na Met Gala 2014.
Ashley a Mary-Kate Olsen na Met Gala 2014. Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Queen Bee bola v tom čase v napätí kvôli pripravovanému turné a od doby, keď sa stala mamou Blue Ivy, sa na verejnosti neukázala. Hunter prezradil, že všetko zachránil Givenchy, ktorý pre Beyoncé pripravil šaty na predošlý event, na ktorom sa však nezúčastnila. V priesvitných šatách s čipkou a pierkovanou fialovou vlečkou vyzerala úchvatne. K šatám doplnila jemný make-up a vysoký cop.

275-tisíc ruží aj 60-tonová váza

Výzdoba interiérov a okolitého priestoru je rovnako dôležitá ako samotné róby celebrít. V predchádzajúcich ročníkoch sme mohli zazrieť aj luxusné zrkadlové lustre či zebrové stoličky. V priestoroch predovšetkým nechýbali ani skvostné kvetinové výzdoby. V roku 2015 sa na Met Gala objavila váza s ružami, ktorá vážila neuveriteľných šesť ton. O štyri roky neskôr zdobilo podujatie Met Gala zase 275-tisíc ruží, ktoré boli využité ako lem pozdĺž schodov Metropolitného múzea, ako dekorácia v lobby či doplnok k pozadiu na červenom koberci. 

Harry Styles na červenom koberci Met Gala v roku 2019.
Harry Styles na červenom koberci Met Gala v roku 2019. Zdroj: Matt Winkelmeyer/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Najťažšie šaty vážili 25 kilogramov

Zarytí fanúšikovia módy nemôžu zabudnúť na moment, keď sa Katy Perry v roku 2019 ukázala na červenom koberci „Met“ v obrovskom striebornom lustri. Tento počin od značky Moschino vážil hotových 18 kíl.

Odporúčané
Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) Oblečenie tvorí našu identitu. Známy módny obchod v novej kampani chce, aby sme sa obliekli do vzácnych vecí (VIDEO) 7. mája 2024, 14:00

Prvé miesto na našom zozname však suverénne vyhráva Rihanna, a to so svojou žltou saténovou róbou s kožušinovým lemom od čínskej návrhárky Guo Pei, ktorú si obliekla v roku 2015. Šaty Yellow Empress Dress vážili neskutočných 25 kilogramov. Speváčka na seba strhla všetku pozornosť aj na internete, ktorý sa postaral o vtipné memečká a jej vlečku porovnával s pizzou.

Toto sú šaty, ktoré trvalo ušiť 2 roky.
Toto sú šaty, ktoré trvalo ušiť 2 roky. Zdroj: Getty Images/Mike Coppola

Na zozname však nesmieme vynechať ani Gigi Hadid s jej opulentnou burgundy róbou s „michelin efektom“ od Donatelly Versace, no ani Cardi B so šatami od Thoma Browna, ktoré zdobili rubíny a vtáčie perie. Hoci nie je známe, koľko vážili šaty oboch hviezd, zahraničné médiá ich častokrát označujú za „extrémne ťažké“.

Ušitie Rihanniných šiat trvalo 2 roky

Pri Cardi B ešte chvíľu zostaneme, veď počas minulého ročníka na seba strhla všetku pozornosť a hneď na prvý pohľad bolo jasné, že dosadiť všetky tie rubíny na správne miesto (a predovšetkým na bradavky), nebolo ľahké. Na raperkinej róbe sa mal podieľať tím 35 ľudí, ktorý na finálnom produkte pracoval približne 2000 hodín.

A$AP Rocky zahalený do farebného modelu od značky ERL na Met Gala 2021.
A$AP Rocky zahalený do farebného modelu od značky ERL na Met Gala 2021. Zdroj: Mike Coppola/Getty Images

Nedá nám nespomenúť ani herečku Blake Lively, azda jednu z najvýraznejších tvárí eventu, ktorá si v roku 2018 obliekla luxusnú červenú róbu od Versaceho s korálkovým korzetom a zlatým vyšívaním pozdĺž vlečky. Tvorba tohto modelu mala zabrať takmer 600 hodín práce. V kategórii „najnáročnejšie šaty na výrobu“ však opäť raz vyhrá RiRi. Vyššie spomínané žlté šaty si totiž vyžadovali viac ako 2 roky ručnej práce (presne 20 mesiacov).

Odporúčané
Rozprávkový koberec na Met Gala 2024 priniesol takmer priehľadný outfit Jennifer Lopez, sexy Kardashianky aj štýlových mužov Rozprávkový koberec na Met Gala 2024 priniesol takmer priehľadný outfit Jennifer Lopez, sexy Kardashianky aj štýlových mužov 7. mája 2024, 7:44

Čínska dizajnérka ich vytvorila ešte v roku 2010 a k speváčke sa mali dostať neplánovane, len pár týždňov pred začatím Met Gala. Podľa dizajnérky boli jej šaty pre Rihannu ako stvorené. Obliecť si ich totiž mohla len žena, ktorá má sebavedomie kráľovnej.

Gigi HadidMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Najmenej sa platí za hotel, vyjde ich okolo tisícky

Po divokom červenom koberci, výstave a párty na Met Gala musia tie naše celebrity niekde skloniť aj hlavu. Ako uvádza E! News, okolité hotely sú v prevažne dostupných cenách. Teda v porovnaní s tým, o akých cifrách sme sa bavili doteraz. Priemerná cena za izbu na noc je okolo 1000 dolárov, ak máme byť presnejší, v blízkom hoteli Carlyle sa cena za izbu pohybuje od 820 do 910 dolárov, pričom hotel The Mark je o trochu drahší (v závislosti od izby si naše hollywoodske hviezdičky zaplatia približne medzi 1 200 a 1 300 dolárov). No nekúp to.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia