Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. apríla 2023 o 11:50
Čas čítania 0:49

Obľúbený supermarket v Bratislave ponúkal 3 výrobky za vyššie ceny, ako garantoval. Obchodná inšpekcia zistila, prečo k tomu došlo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prípade jedného produktu zaplatili zákazníci o 30 centov viac.

Slovenská obchodná inšpekcia našla počas kontroly garantovaných cien v bratislavskom supermarkete Lidl tri potraviny s vyššou cenovkou, ako je deklarovaná zastropovaná cena.

Podľa Hnonline reťazec chybu vysvetlil ako omyl a okamžite ju napravil. Vyššia ako garantovaná cena bola pritom pri produktoch v Lidli na Ružinovskej ulici uvedená vedľa pútača o „protiinflačnej garancii“.

Inšpektori pochybenie v prevádzke Lidl konštatovali ako u jediného zo 6 kontrolovaných predajní. Kontrolóri navštívili bratislavské predajne reťazcov Kaufland, Tesco, Billa, COOP Jednota a Terno.

Tri produkty s chybnými cenami

60-gramovú cereálnu kaizerku ružinovský Lidl nepredával za garantovaných 16 centov, ale o tri centy drahšie. 70-gramovú makovku našli zákazníci napriek garantovanej cene 0,37 eura s cenovkou 0,44 eura. Pri slnečnicovom oleji od značky Bell bol rozdiel v garantovanej a skutočnej cene na predajni najvyšší, a to až o 30 centov. Namiesto garantovanej ceny 2,49 eura narazili inšpektori na cenu 2,79 eura.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Po tom, ako inšpektori navštívili predajňu reťazca na Trenčianskej, kde k cenovým anomáliám nedošlo, skonštatovali, že išlo len o individuálny omyl a nie nekalú systematickú praktiku Lidla.

Inšpektori si návštevou predajne Lidl na Trenčianskej ulici overili, či ide o individuálny omyl alebo systematickú nekalú praktiku predajne. „Tento nedostatok sa nepotvrdil, išlo o omyl, ktorý nebol systémový v rámci celého reťazca,“ skonštatovala SOI v správe.

Lidl.
Lidl. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia