Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. apríla 2023, 13:25
Čas čítania 0:42

Svojská ponuka. Na stanici v Bratislave budeš môcť ísť na spoveď pri čakaní na vlak, postará sa o to kontroverzný biskup

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ľudí bude spovedať biskup, ktorý kritizoval homosexuálny pár zo seriálu v RTVS.

Železnice Slovenskej republiky sa pripravujú na nával cestujúcich pred veľkonočnými sviatkami svojským spôsobom. V priestoroch hlavnej stanice v Bratislave ponúkajú pred odchodom za rodinou možnosť svätej spovede, ktorú bude viesť biskup Jozef Haľko.

Spovede pred Veľkou nocou budú prebiehať v Salóniku na 1. nástupišti vo štvrtok 6. apríla od 12.30 do 15.30 h a v piatok 7. apríla od 9.00 do 12.00 h.

Nominácia na Homofóba roka

Biskup Haľko sa v uplynulých rokoch zviditeľnil pre kritiku lesbického páru v seriáli RTVS, za čo bol nominovaný na ocenenie Homofób roka.

„To, ako tu bol prezentovaný lesbický homosexuálny vzťah, si jednoducho nezadá ani s marxisticko-leninskými príručkami, ako treba manipulovať diváka. Najprv navodíme sympatiu k hlavnému hrdinovi a potom v pravej chvíli ten hlavný hrdina prezentuje takú vlastnosť, ktorú treba ideologicky podsunúť tým, ktorí tento seriál pozerajú,“ vyjadril sa k seriálu Haľko.

Biskup minulý rok dostal priestor aj na festivale Pohoda. Niektorým ľuďom však spovede Haľka na festivale prekážali pre kritiku LGBT+ komunity, a tak mu na spovednicu vyvesili dúhovú vlajku. Organizátor festivalu sa za prítomnosť biskupa neskôr ospravedlnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia