Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
28. marca 2023, 15:28
Čas čítania 0:42

AKTUÁLNE: Na Roberta Kaliňáka podali obžalobu, je podozrivý z podplácania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločne s vplyvným oligarchom Jozefom Brhelom mu teraz hrozí súd.

Robertovi Kaliňákovi spoločne s oligarchom Jozefom Brhelom hrozí súd. Úrad špeciálnej prokuratúry podal na bývalého podpredsedu strany Smer a oligarchu Jozefa Brhela obžalobu spojenú s podplácaním bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho, informuje Denník N.

Obžaloba prišla pre Roberta Kaliňáka v tom najhoršom momente. Predseda strany Smer Robert Fico totiž v utorok oznámil, že sa Kaliňák vracia naspäť do politiky. V hnutí ho vymenovali za šéfa volebného štábu do najbližších parlamentných volieb.

Obaja obžalovaní sa už pokúšali vyhnúť súdu pomocou kontroverzného paragrafu 363 Trestného poriadku. Denník N dodáva, že táto možnosť už momentálne nie je v hre, pretože zákon neumožňuje generálnej prokuratúre na čele s Marošom Žilinkom v prípade obžaloby spomínaný paragraf využiť.

Šéfovi finančnej správy „dorovnávali“ plat

Hlavným svedkom v kauze „dorovnávania“ platov je práve František Imrecze. Podľa jeho výpovedí mu Kaliňák s Brhelom doplácali stovky tisíc eur ročne. Imrecze tieto platby považoval za kompenzáciu straty peňazí, o ktoré prišiel pri prechode zo súkromného sektora do verejného.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Podľa vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry Brhel vyplatil Imreczemu od roku 2012 viac ako 1,1 milióna eur výmenou za lojálnosť šéfa finančnej správy.

Domov
Zdieľať
Diskusia