Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
27. marca 2023, 12:35
Čas čítania 0:47

Tisícky turistov smútia. Svetoznáma pláž v Grécku zostane tento rok zatvorená, dôvody sú podľa úradov jednoznačné

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rozhodnutie prichádza po dohode niekoľkých štátnych úradov.

Grécke úrady zakázali vstup na svetoznámu pláž na ostrove Zakynthos. Organizácia pre antiseizmické plánovanie a ochranu podľa denníka National Herald poukázala na nebezpečenstvo rizika zosuvov pôdy z takmer 200-metrových útesov v dôsledku erózie, a tak sa na pláž Navagio turisti tento rok nedostanú.

Rozhodnutie prišlo po rokovaní ministerstiev, gréckej polície, pobrežnej stráže a regiónu Iónske ostrovy. Opatrnosť je podľa gréckych úradov na mieste aj preto, že v roku 2018 sa na ikonickej pláži pri zosuve skál zranilo sedem ľudí vrátane dvoch detí. Pri zosuve dokonca 34-ročná Češka utrpela poranenia chrbtice.

Nevšedný charakter pláže obkolesenej útesmi vysokými až 200 metrov dodáva okrem priezračného mora a panenského piesku aj vrak stroskotanej pašeráckej lode z roku 1980.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 2:27 Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ

Pláž Navagio bola pritom pre miestnych obyvateľov a návštevníkov zatvorená už od vlaňajšieho septembra po tom, čo zemetrasenie s magnitúdou 5,4 spôsobilo, že do zálivu spadli veľké skaly z okolitých útesov. Bezpečnosť pláže budú grécke úrady prehodnocovať dvakrát ročne.

Domov
Zdieľať
Diskusia