Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. marca 2023, 18:57
Čas čítania 0:45

„A tak sme ho zatkli,“ baví sa slovenská polícia na Maďarovi. Prišiel za nimi, lebo si myslel, že o ňom nič nevedia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Myslel si, že o ňom nič nevieme. A tak sme ho zatkli,“ uviedla polícia.

Začiatkom tohto týždňa došlo na oddelení cudzineckej polície v Nových Zámkoch ku skutočne kurióznej situácii. Hľadaný štátny príslušník Maďarska totiž prišiel na slovenskú políciu v domnienke, že o ňom nič nevedia. „A tak sme ho zatkli,“informujú muži zákona na Facebooku.

Na policajné oddelenie prišiel kvôli podaniu žiadosti o registráciu práva občana Únie na území Slovenskej republiky. „Všetko išlo štandardne až do momentu, keď pracovníčka zadala údaje žiadateľa do príslušného policajného systému. V tom momente sa v počítači spustil alarm,“ opisuje polícia a dodáva, že dôvodom bolo vyhlásené pátranie.

Na Maďara bol totiž ešte v novembri 2022 vydaný Európsky zatýkací rozkaz v Chorvátsku. Na slovenskej polícii tak skončil v putách. Dôvodom zatýkacieho rozkazu bol trestný čin prania špinavých peňazí. Aktuálne s ním policajti vykonávajú potrebné úkony a bude musieť počkať na ďalšie kroky.

„Jednou z náplní práce cudzineckej polície je prijímanie žiadostí o registráciu práv občanov Európskej únie. Je to štandardný úkon, keď sa občan dostaví na cudzineckú políciu, podá žiadosť, predloží potrebné dokumenty, ktoré vyžaduje zákon. Pracovník tie údaje zadá do policajného systému, osobu v systémoch preverí, a ak je všetko v poriadku, žiadosti je vyhovené,“ vysvetľuje polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia