Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. marca 2023, 15:29
Čas čítania 0:27

MAPA: Do týchto krajín sa už Putin nedostane. Zatkli by ho na Slovensku aj v niektorých krajinách, ktoré susedia s Ruskom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vladimir Putin nemôže vstúpiť až do 123 krajín.

Keď na Vladimira Putina vydali zatykač, prakticky mu znemožnili návštevu 123 krajín, upozorňuje na Facebooku slovenská polícia s odvolaním na web Medzinárodného trestného súdu. Ruský prezident sa tak nedostane do 33 afrických štátov, 19 ázijsko-tichomorských, 43 európskych a 28 latinskoamerických a karibských štátov. Kompletný zoznam si môžeš pozrieť TU

Medzi krajinami sa nachádza aj Slovensko a ostatné krajiny Európskej únie, no aj mnoho nedemokratických krajín, ako Afganistan či Venezuela. Medzi štátmi je aj neutrálne Švajčiarsko.

Zatykač na ruského prezidenta a na prezidentskú komisárku pre práva detí Mariju Ľvovovú-Belovovú vydali za vojnový zločin nezákonnej deportácie obyvateľstva (detí) a ich nezákonný presun z okupovaných oblastí Ukrajiny do Ruska, a to na základe príslušných článkov Rímskeho štatútu ICC.

mapa
Zdroj: International criminal court
Domov
Zdieľať
Diskusia