Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. marca 2023, 9:38
Čas čítania 0:29

Slovenské čerpacie stanice znova zamávali s cenami benzínu a nafty. Takto ich zmenili

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Diesel je znova lacnejší ako benzín.

Začiatkom marca sme informovali, že diesel bol nečakane drahší ako benzín. Karta sa však obrátila a podľa cien na slovenských pumpách z 11. marca je už diesel znova o trochu lacnejší.

Čerpacie stanice Shell ho predávajú za 1,569 eura na liter a benzín za 1,579 eura. Pumpy Slovnaftu majú rozdiel menej výrazný. Nafta vychádza na liter 1,568 eura a benzín 1,570 eura.

9. decembra 2022, 16:30 Čas čítania 3:12 Koľko bude stáť benzín v roku 2023? Tak skoro sa k najnižším cenám nevrátime a budeme tankovať drahšie, hovorí analytik Koľko bude stáť benzín v roku 2023? Tak skoro sa k najnižším cenám nevrátime a budeme tankovať drahšie, hovorí analytik

„V priemere za takmer celý rok sú ceny benzínu vyššie o približne 15 percent a ceny nafty o 25 percent oproti koncu roka 2021, respektíve začiatku roka 2022. Nafta, ktorej je kritický nedostatok, bola začiatkom roka lacnejšia ako benzín a teraz je drahšia, keďže dynamika rastu jej ceny bola vyššia,“ povedal pre Refresher v decembri Stanislav Pánis, analytik J&T banky.

Refresher
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia