Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. marca 2023 o 14:21
Čas čítania 0:41

Dôchodkyňa z Bardejova vyhodila do koša pred domom všetky úspory a zlaté šperky, stačil lacný trik zlodeja

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bardejovskí policajti zaznamenali počas jedného dňa až tri pokusy o podvod.

Bardejovskí policajti riešili počas včerajšieho dňa až tri pokusy o okradnutie senioriek v meste. Aj keď sa to v dvoch prípadoch zlodejom nepodarilo, osemdesiatročnú ženu nakoniec obrali o úspory a šperky v hodnote takmer 6 200 eur. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Seniorke volala krátko pred 15. hodinou podvodníčka, ktorá tvrdila, že je pracovníčkou elektrárni. V telefonáte uviedla, že jej čoskoro doručí zásielku. Onedlho nato prijala dôchodkyňa ďalší hovor, v ktorom ju kontaktoval neznámy muž. 

Podvodník ju presvedčil o tom, že je policajt a pátra po žene, ktorá okráda seniorov. Podľa jeho slov mala podvodníčka smerovať práve k seniorke domov. „Polícia chce zlodejku chytiť, preto má panej vziať z domu všetky peniaze a iné cennosti, dať ich do tašky a tú hodiť do koša vonku pre domom,“ oznámil počas hovoru.

Osemdesiatročná dôchodkyňa podvodníkovi uverila. Do tašky vložila úspory a šperky, ktoré potom vyhodila do smetného koša pred domom. Dokopy tak prišla o viac ako 6 000 eur.

„Polícia v Bardejove v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu,“ uzatvorili policajti v príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia