Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. marca 2023, 12:19
Čas čítania 0:55

Firme v Potvoriciach ukradli 5 ton materiálu bez povšimnutia vďaka jednoduchej finte. Takéto problémy však nečakali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firmu v Trenčianskom kraji okradli zamestnanci o závratne veľké množstvo materiálov.

Policajti z Nového Mesta nad Váhom ešte koncom minulého roka prijali trestné oznámenie od miestnej spoločnosti v obci Potvorice, v ktorej dochádzalo k opakovaným krádežiam. Pracovníci vo výrobe si po čase všimli, že im chýba materiál, informuje polícia SR.

„Uvedeným prípadom sa začal intenzívne zaoberať príslušný odbor kriminálnej polície, pričom boli vykonané všetky potrebné procesné úkony s cieľom zistiť páchateľa a vyvodiť trestnoprávnú zodpovednosť voči konkrétnej osobe, resp. osobám. Táto snaha sa oplatila,“ uvádzajú policajti.

Vyšetrovatelia zistili, že tri osoby vo veku 32 až 39 rokov opakovane kradli výrobný materiál. Jeden z nich bol vo firme dokonca zamestnaný. 

„Po vzájomnej dohode aj s ostatnými páchateľmi spoločnými silami postupne odcudzili z výrobných a zo skladových priestorov spoločnosti mosadzné zuby slúžiace na výrobu vrtuliek do čerpadiel umývačky riadov v počte 1200-tisíc kusov s hmotnosťou takmer 3000 kg. Takisto odcudzili cievky, na ktorých bol navinutý medený drôt slúžiaci na výrobu elektrokomponentov s hmotnosťou takmer 2 220 kg,“ priblížili v príspevku.

Kradnuté súčiastky predávali v zberných surovinách

Obvinený zamestnanec zároveň administratívne zabezpečil vykrytie materiálu v spoločnosti. Kradnutý materiál takisto pomáhal nakladať do vozidiel. S jeho pomocou dokázali zlodeji vynášať komponenty vo veľkých množstvách bez povšimnutia SBS služby.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

„Odcudzený materiál páchatelia odovzdávali v zberných surovinách, pričom výnosy za jeho predaj si medzi sebou rozdelili. Týmto konaním spôsobili poškodenej spoločnosti celkovú škodu vo výške viac ako 72-tisíc eur,“ načrtla polícia.


Obvineným aktuálne hrozí trest odňatia slobody vo výške 10 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia