Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2023, 12:30
Čas čítania 3:53
Martin Adam Pavlík

Barbie Girl, The Ketchup Song alebo Blue. Toto sú „zázračné hity“, ktoré zbúrali hitparády, no ich autori upadli do zabudnutia

Barbie Girl, The Ketchup Song alebo Blue. Toto sú „zázračné hity“, ktoré zbúrali hitparády, no ich autori upadli do zabudnutia
Zdroj: Youtube/Aqua
HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Zvez sa s nami na vlne hudobnej nostalgie a pripomeň si nesmrteľné hity.

The Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson, Elton John, Rihanna, Lady Gaga, Katty Perry, Eminem, Linkin Park, Guns N’ Roses, Metallica či ďalší. Dokázali vyprodukovať množstvo mimoriadne úspešných hitov, ktoré rezonujú dodnes. Hrajú ich komerčné rádiá po celom svete a ľudia si ich veselo spievajú v aute, na párty či možno doma v sprche.

Sú však interpreti, ktorí zažili svojich „15 minút slávy“ a upadli do zabudnutia. Síce je umenie vytvoriť aj jeden megahit, no následná dlhotrvajúca tvorivá kríza môže byť pre autora frustrujúca či až fatálna. Poď sa s nami pozrieť na zoznam hudobníkov, ktorí naspievali takzvaný „one hit wonder“ a potom im šťastena prestala priať. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne hudobné tipy, profily hudobníkov a kapiel či rozhovory s interpretmi. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme ti mohli priniesť ešte viac kvalitného obsahu.

Eiffel 65 – Blue (Da Ba Dee) (1999)

Asi nikto si nevie predstaviť deväťdesiate roky bez tejto piesne talianskeho tria s bizarným názvom Eiffel 65. Hit Blue z debutového albumu Europop ovládol hudobné rebríčky a pomotal hlavy masám ľudí. Počuť ho bolo dlhé roky odvšadiaľ, kde to len šlo, a Talianov dokonca nominovali na cenu Grammy za najlepšiu tanečnú nahrávku. Avšak schválne, poznáš od nich nejaké ďalšie skladby? 

O-zone – Dragostea Din Tei (2004)

Ako píše denník SME, traja mladí Moldavčania Dan, Arsenie a Radu zvalcovali s piesňou Dragostea Din Tei hitparády po celej Európe a v Británii skončili na treťom mieste. Svoju cestu začali ešte v roku 1998, pričom vedeli, že ak chcú byť úspešní, musia sa presťahovať do susedného Rumunska.

Do Bukurešti odniesli demo a čoskoro sa v krajine stali hviezdami. Spomenutá skladba sa nachádza až na ich treťom albume Disco-zone z roku 2004. Nevedno, či chalanom následne sláva stúpla príliš do hlavy, ale o rok neskôr sa rozpadli a začali tvoriť samostatne.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 132338 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia