Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová TASR
5. marca 2023 o 13:11
Čas čítania 0:34

Dlhy Slovákov vlani stúpli najrýchlejšie za posledné roky. Neschopnosť splácať ich riešia najhorším spôsobom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V priemere platí, že ak sa človek vyhýba plateniu svojich dlhov, tak najneskôr do dvoch až troch rokov sa ocitne na súde a následne v exekúcii.

Dlhy Slovákov počas minulého roka rástli najrýchlejšie za posledné roky a úvery často množstvo ľudí nedokáže splácať. Platobnú neschopnosť navyše riešia v mnohých prípadoch tým najhorším možným spôsob, a to ignoráciou. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na informácie záujmového združenia Asociácia slovenských inkasných spoločností.

Európska mena klesla na najnižšiu úroveň za 22 rokov.
Európska mena klesla na najnižšiu úroveň za 22 rokov. Zdroj: Unsplash/Sara Kurfeß

Podľa slov prezidenta asociácie Martina Musila sa aj z najmenšieho dlhu môže stať dlh najnebezpečnejší a jeho ignorácia je riskantná a môže so sebou niesť finančné dôsledky. Musil ďalej radí, aby ľudia svoje dlhy riešili čo najskôr a komunikovali s veriteľom. „Čím dlhšie dlh neplatíme, tým je pre nás drahší. V priemere platí, že ak sa človek vyhýba plateniu svojich dlhov, tak najneskôr do dvoch až troch rokov sa ocitne na súde a následne na exekúcii,“ dodal Musil.

Asociácia odporúča, aby dlžníci hradili svoje dlhy ešte pred súdnym konaním, ak nechcú, aby sa ich hodnota závratne zvýšila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia