Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
3. marca 2023, 16:02
Čas čítania 0:51

Identifikovali líderku neonacistickej skupiny z Telegramu, ktorej ďakoval vrah zo Zámockej. Vypátrali ju aktivisti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Američanka je údajne hlasom audiokníh a videí, ktoré extrémistická skupina publikuje, a stojí za viacerými účtami Terrorgram Collective na Telegrame.

Americkí reportéri sa dopátrali k identite ženy patriacej k lídrom extrémistickej skupiny, ktorá 19-ročného mladíka zo Slovenska motivovala k vražde pred barom Tepláreň. Neonacistickú internetovú komunitu s názvom Terrorgram Collective údajne vedie 33-ročná žena z Kalifornie. Správu priniesol americký portál HuffPost a upozornil na ňu web O médiách.

Gymnazista, ktorý v októbri 2022 na Zámockej ulici v Bratislave zastrelil dvoch LGBTI+ ľudí a jednu ženu postrelil, na internete šíril svoj manifest. V dokumente okrem iného na záverečných stranách poďakoval extrémistickej skupine. „Terrorgram Collective, vy viete, kto ste... Budujete budúcnosť pre bielu revolúciu,“ napísal.

Nenávidia menšiny

Doteraz nebolo jasné, kto je lídrom hnutia nabádajúceho k násiliu a nenávisti voči menšinám. Podľa skupiny antifašistických aktivistov ide o ženu menom Dallas Erin Humberová.

Táto Američanka je údajne hlasom audiokníh a videí, ktoré extrémistická skupina publikuje, a stojí aj za viacerými účtami Terrorgram Collective na Telegrame. V minulosti sa podľa dohľadaných informácií venovala napríklad tvorbe neonacistických ilustrácií.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Svoj 60-stranový manifest vrah zo Zámockej zverejnil niekoľko hodín pred vraždou. Obsahom dokumentu je nenávisť k členom komunity LGBT+, k Židom, ale aj k ľuďom tmavej pleti.

Vrah z miesta streľby v centre Bratislavy ušiel. Následne prostredníctvom Twitteru niekoľko hodín komunikoval s ľuďmi, odpovedal na komentáre a naznačoval, že chce spáchať samovraždu. O niekoľko hodín neskôr sa skutočne pripravil o život.

Streľba v Bratislave
Manifest. Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia