Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa nadácie Zastavme korupciu.
1. marca 2023, 11:10
Čas čítania 1:20
Sponzorovaný obsah

Poznáš niekoho, kto sa verejne angažuje? Nominuj ho na Férový čin roka

SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Neziskovka Zastavme korupciu vyhlasuje druhý ročník mládežníckeho ocenenia Férový čin roka.

Angažovať sa vo veciach verejných je často nedocenenou aktivitou. Práve teraz máš však možnosť zmeniť to a oceniť niekoho, o kom si myslíš, že si to vďaka svojej činnosti zaslúži. Nadácia Zastavme korupciu hľadá angažovaných a férových mladých ľudí, ktorých chce oceniť Férovým činom roka.

ferovy cin roka
Zdroj: Nadácia Zastavme korupciu

Cieľom tohto ocenenia je upriamiť pozornosť na dôležitosť mladých ľudí v spoločnosti a podporiť ich aktívnu účasť na veciach verejných. Mladí ľudia sú budúcnosťou nášho sveta, a preto je dôležité motivovať ich k činom, ktoré prinesú prospech celej spoločnosti. Nominácie na ocenenie môžeš podať ako jednotlivec, ale aj ako organizácia alebo škola prostredníctvom formulára na webovej stránke www.ferovycinroka.sk. Nominovať môžeš jednotlivcov vo veku 16 – 26 rokov, ktorým záleží, v akej krajine žijeme, a svojím inšpiratívnym činom prispeli k férovosti, čestnosti alebo spravodlivosti v meste, kraji či dokonca na celom Slovensku či venovali energiu verejnému záujmu, hodnotám či princípom.

Odborná porota bude vyberať spomedzi inšpiratívnych činov realizovaných v roku 2022, pričom kľúčovým faktorom pri výbere víťaza bude miera pozitívneho dosahu. V minulom roku boli ocenené aktivity zamerané na pomoc seniorom, na podporu slušnej diskusie vo verejnom priestore, na osvetu mladých ľudí o očkovaní a na upriamenie pozornosti na nefunkčnosť štátnej inštitúcie.

Minuloroční finalisti ocenenia Férový čin roka.
Minuloroční finalisti ocenenia Férový čin roka. Zdroj: Nadácia Zastavme korupciu

„Sme presvedčení, že mladí ľudia majú potenciál a silu priniesť pozitívne zmeny do našej spoločnosti. Naprieč krajinou sa nachádza veľa mladých aktivistov, chceme ich preto motivovať a podporiť v tom, aby aktívne prispievali k férovejšiemu prostrediu a boli príkladom pre ostatných,“ hovorí riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková.

Laureát získa okrem ocenenia aj zaujímavé odmeny a individuálny mentoringový program na osobnostný rozvoj pod dohľadom skúsených osobností z oblasti boja proti korupcii či presadzovania etických hodnôt.

Svojho kandidáta či kandidátku môžeš nominovať až do 10. apríla 2023 na webovej stránke www.ferovycinroka.sk. Slávnostné odovzdávanie ocenenia sa uskutoční 24. mája 2023 v Bratislave.

Partnermi ocenenia sú viaceré renomované organizácie a inštitúcie: Refresher, Rada mládeže Slovenska a Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti. Zástupcovia partnerských organizácií sú spolu so zástupcom Nadácie Zastavme korupciu súčasťou odbornej poroty, ktorá bude nominované činy hodnotiť a vyberie laureáta.

Domov
Zdieľať
Diskusia