Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. februára 2023, 8:00
Čas čítania 0:51

Putin udelil legendárnemu hercovi dôležité štátne vyznamenanie. Rusku podľa neho v posledných rokoch výrazne pomohol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hollywoodsky herec je otvoreným podporovateľom Putina. Disponuje ruským občianstvom aj pasom.

Ruský prezident Vladimir Putin udelil americkému hercovi Stevenovi Seagalovi ocenenie za jeho prínos v oblasti posilňovania medzinárodnej spolupráce. 


Seagal, niekdajšia hviezda hollywoodskych akčných filmov, je už celé desaťročia otvoreným podporovateľom Putina, ktorý mu v roku 2016 udelil ruské štátne občianstvo aj odovzdal ruský pas.


Teraz si tento 70-ročný herec od ruského prezidenta prevzal Rad priateľstva, ktorý je jedným z najvyšších ruských štátnych vyznamenaní. Dostal ho za svoj „významný prínos k rozvoju medzinárodnej kultúrnej a humanitárnej spolupráce“.


AFP pripomína, že toto ocenenie v minulosti získali napríklad aj bývalý minister zahraničných vecí USA Rex Tillerson či súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Gianni Infantino.  

Seagal podporil anexiu Krymu 

Seagal často navštevuje Rusko, pričom v roku 2014 podporil aj ruskú anexiu polostrova Krym. V auguste vycestoval do Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, aby sa stretol s proruskými separatistami. Navštívil aj zničenú väznicu v tamojšom meste Olenivka, kde pri júlovom útoku zahynuli desiatky ukrajinských vojenských zajatcov. Z tohto útoku sa navzájom obviňujú Kyjev a Moskva.


V roku 2018 sa Seagal stal osobitným zástupcom ruského ministerstva zahraničných vecí pre humanitárne vzťahy s USA. Britská spravodajská stanica Sky News pripomína, že v roku 2021 zase získal členstvo v ruskej prokremeľskej politickej strane Spravodlivé Rusko – Za pravdu.


Ukrajina hercovi v roku 2017 zakázala z dôvodu ohrozenia národnej bezpečnosti vstup na svoje územie na päť rokov.

Seagal.
Seagal. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia