Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. februára 2023 o 16:28
Čas čítania 1:08

VIDEO: Policajné komando so samopalmi nabehlo na svadbu v Šali. Mladej 18-ročnej Slovenke nanútil sobáš turecký podvodník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

U muža z Turecka išlo už o tretí pokus o sobáš so Slovenkou.

Policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii zasahovali priamo na svadobnom obrade účelového manželstva v Šali.

27. februára 2023 o 14:30 Čas čítania 3:49 Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych

Počas akcie s krycím názvom Peržan zadržali 54-ročného Rakúšana tureckej národnosti, ktorý údajne v obci Selice naviedol 18-ročnú Slovenku na manželstvo s 28-ročným mužom tureckej národnosti. Páchatelia vraj žene za sobáš sľúbili odmenu vo výške 3 000 eur. Video z akcie si môžeš pozrieť na Facebooku polície.

Polícia
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Akcia bola uskutočnená v spolupráci s partnerskými policajnými zložkami z Rakúska a Nemecka. Tureckého občana polícia eskortovala na útvar policajného zaistenia cudzincov v Medveďove a cudzinecká polícia v Nových Zámkoch ho následne administratívne vyhostila. Nevesta a organizátor sobášov sú stíhaní za prevádzačstvo formou účelového sobáša a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov. 

Bol to už Turkov tretí sobáš

O uzavretie manželstva požiadali snúbenci na matričnom úrade v Šali. Pre 28-ročného tureckého občana to mal byť v poradí už tretí sobáš, ktorý mu jeho starší komplic dohodol.


Prvé účelové manželstvo údajne uzavrel s inou Slovenkou v októbri minulého roku v Dvoroch nad Žitavou. Napokon k nemu nedošlo a nevyšiel ani druhý pokus o účelové manželstvo, keď nevesta pred sobášom doslova ušla po tom, čo bola do súhlasu s jeho uzavretím nútená a obmedzovaná na osobnej slobode.


V tom čase tehotnú ženu vraj sobášni podvodníci dokonca zamkli v rodinnom dome v obci Tvrdošovce spolu s jej dvojročnou dcérou. Žene sa napokon podarilo utiecť do bezpečia a k nútenému sobášu ani v tomto prípade nedošlo.


Páchatelia, ktorí vraj nútili tehotnú nevestu do súhlasu s vydajom, ako aj organizátor sobášov sú stíhaní za obchodovanie s ľuďmi formou núteného sobáša, spáchaného na tehotnej žene, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až 12 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia