Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. marca 2023, 14:30
Čas čítania 3:51

Známy módny reťazec na Slovensku skrachoval. Zamestnanci nám opísali, ako im firma zatajovala problémy a ostali bez výplat

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zamestnanci známeho módneho reťazca na Slovensku nám priblížili, ako ich spoločnosť, pre ktorú pracovali dlhé roky, vyhodila deň pred sviatkami. Na oficiálne výpovede a výplaty čakajú už viac ako tri mesiace. Mnohí z nich už nevedia, čo robiť ďalej.

Neoficiálnu výpoveď dostali deň pred Vianocami. Osem predajní naprieč celým Slovenskom zavreli z hodiny na hodinu. Viac ako 70 ľudí zostalo odrazu bez príjmu. Zamestnanci spoločnosti Tally Weijl pre Refresher opísali, ako už tri mesiace čakajú na výpovede bez toho, aby s nimi ktokoľvek komunikoval. 

Prednedávnom sme informovali o tom, že známy módny reťazec Tally Weijl na slovenskom trhu končí. Populárny obchod s oblečením sa sám poslal do konkurzu potom, čo sa vraj finančne nevedel „spamätať“ z dosahov pandémie covidu. Pokles tržieb zaznamenali aj zamestnanci, nepovažovali to však za varovný signál.

Podľa ich slov bol dlhodobý a začal sa už pred koronavírusom. „Taký istý pokles, ak nie väčší, mala aj poľská strana. My sme boli v priemere na úrovni Českej republiky,“ uvádza manažérka obchodu pod prísľubom zachovania anonymity.

Nahovárali im, že po sviatkoch bude všetko v poriadku

Približne dva mesiace pred Vianocami im prestal chodiť tovar. Do pobočiek údajne začali čoraz častejšie prichádzať manažéri, ktorí potrebovali kontakt na vedenie spoločnosti. Sťažovali sa, že nemajú zaplatený nájom. Napriek tomu zamestnanci verili, že sa problémy vyriešia.

1. marca 2024, 9:30 Čas čítania 3:47 Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom

„Firma nám nahovárala, že po sviatkoch príde nová kolekcia a znovu celý proces predaja rozbehneme. Rozprávali nám, ako začneme od začiatku, a odkázali nám, nech sa tešíme,“ priblížil zamestnanec s tým, že na dané slová nikdy nedošlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia