Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. februára 2023, 9:07
Čas čítania 0:36

Známy módny reťazec chce odísť zo slovenského trhu. V týchto predajniach už pravdepodobne onedlho nenakúpiš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom krachu reťazca sú údajne roky pandémie, počas ktorých firma zaznamenala nízke zisky.

Známy obchod s oblečením na Slovensku údajne končí. Reťazec Tally Weijl sa najnovšie sám poslal do konkurzu, informujú Hospodárske noviny. 

Spoločnosť na náš trh prišla v roku 2008 a tešila sa veľkej obľube predovšetkým u mladej generácie. Značný pokles tržieb však prišiel počas pandemického obdobia, čo vyvrcholilo do rozhodnutia odísť zo slovenského trhu.

Značka Tally Weijl sa po novom ocitla na zozname insolventných spoločností. „Súd začína konkurzné konanie voči dlžníkovi Tally Weijl Retail Slovakia. Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné,“ píše sa v Registri úpadcov. Dôvodom jej krachu sú údajne roky pandémie, počas ktorých firma zaznamenala nízke zisky. 

Finančné problémy majú viaceré firmy

Len pred pár mesiacmi sa s finančnými problémami borila slovenská značka veselých ponožiek Dedoles. Odchod z nášho trhu vlani ohlásila aj predajňa Orsay a pred pár dňami sa objavili informácie o tom, že v Česku končí sieť optík Eiffel Optic, ktorá má desiatky predajní aj na Slovensku. 

Tally Weijl
Zdroj: Tally Weijl Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia