Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
24. februára 2023 o 18:10
Čas čítania 0:54

Bratislavský Slavín svieti v ukrajinských farbách. Na podporu Kyjeva dnes nasvietia aj Bratislavský hrad a Prezidentský palác

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Farby ukrajinskej vlajky budú nasvietené aj na historickej budove Úradu vlády SR.

Bratislavský Slavín svieti v ukrajinských farbách pri príležitosti prvého výročia začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine. Známy pamätník sovietskym vojakom padlým počas druhej svetovej vojny nachádzajúci sa na kopci nad hlavným mestom začal farbami ukrajinskej vlajky svietiť v piatok poobede.

„Monument Slavína nad naším mestom je symbolom oslobodenia. Symbolickým nasvietením Slavína do žlto-modrej farby ukrajinskej vlajky v piatok večer vyjadríme solidaritu a podporu našim susedom, ktorí o tú svoju slobodu musia už rok ťažko bojovať,“  uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zdôraznil, že nemôže byť akákoľvek pochybnosť o tom, kto je vo vojne na Ukrajine agresor a kto sa bráni. Pripomenul v tejto súvislosti i mierový plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý má podporu Ukrajincov aj demokratického sveta.

Upozornil, že na Slavíne sú pochovaní vojaci Červenej armády, ktorí pred 78 rokmi oslobodzovali Bratislavu. „Patrí im za to naša trvalá vďaka. Vedľa seba tu okrem vojakov iných národov a národností ležia najmä Rusi a Ukrajinci. Možno aj ich potomkovia teraz zomierajú v nezmyselnej vojne Vladimira Putina,“ dodal.

Ukrajinské farby rozsvietia aj ďalšie lokality

V ukrajinských farbách sa v piatok rozsvietia aj Bratislavský hrad a Prezidentský palác. Hrad bude nasvietený od 18.00 do 23.00 h, informovala Kancelária Národnej rady SR.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Farby ukrajinskej vlajky budú nasvietené aj na na historickej budove Úradu vlády SR. Jeho tlačový a informačný odbor informoval, že na znak podpory bude budova nasvietená od piatka večera do pondelkového rána. 

Slavín v ukrajinských farbách.
Slavín v ukrajinských farbách. Zdroj: REFRESHER
Domov
Zdieľať
Diskusia