Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. februára 2023 o 18:39
Čas čítania 0:49

Dôchodkyňa z Brezna vyhodila von z okna 15-tisíc eur v hotovosti. Nechala sa nachytať na klasický trik podvodníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Seniorka podľa inštrukcií podvodníkov do kabelky vložila celoživotné úspory a tašku s hotovosťou vo výške 15-tisíc eur jednoducho vyhodila cez okno.

Najnovšou obeťou podvodníkov sa stala dôchodkyňa z Brezna. Uverila vymysleným varovaniam a von oknom vyhodila celoživotné úspory, informuje polícia na Facebooku. 

Dôverčivej 80-ročnej panej z Brezna zavolala neznáma osoba a vylákala od nej tisíce eur. „Pod zámienkou podozrivých pohybov na jej účte seniorku telefonicky navádzala k tomu, aby hotovosť, ktorú má uschovanú doma, vyhodila cez okno,“ priblížila polícia. 

Seniorka sa zľakla a do kabelky podľa inštrukcií vložila úspory, ktoré mala odložené doma, a tašku s hotovosťou vo výške 15-tisíc eur jednoducho vyhodila cez okno. 

Slovenskí seniori prišli v minulom roku o poriadny balík peňazí

Nejde o prvý takýto prípad. V minulom roku prišli slovenskí dôchodcovia vinou podvodníkov o viac ako 1,6 milióna eur. Páchatelia seniorov najčastejšie kontaktujú cez telefón a tvrdia im, že sa ich blízki dostali do ťažkej situácie, alebo im klamú a vydávajú sa za poštárov, policajtov či známych ich detí.

Obľúbenou fintou podvodníkov je zmanipulovať ľudí tak, aby svoje úspory doslova vyhodili z okna.

„Pamätajte, že žiadna banka ani polícia od vás nebude žiadať vyhodenie peňazí z okna,“ pripomína polícia a vyzýva na ostražitosť. „Skôr ako niekomu zveríte svoje celoživotné úspory, poraďte sa so svojimi príbuznými či známymi a neverte osobám, ktoré tvrdia, že sa nachádzate v nebezpečenstve, a žiadajú od vás peniaze,“ radí polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia