Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
23. februára 2023, 12:55
Čas čítania 0:42

Harabin ohlásil, že bude znovu kandidovať za prezidenta. Vysvetlil, odkiaľ chce zobrať peniaze na kampaň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a neúspešný kandidát v prezidentských voľbách v roku 2019 potvrdil, že chce opätovne kandidovať za prezidenta.

Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin ohlásil kandidatúru na prezidenta v najbližších voľbách, informuje portál Aktuality. Bývalý sudca zároveň dodal, že tento zámer oznámil už minulý rok v máji – krátko po tom, čo ho zadržali policajti pre schvaľovanie ruskej agresie.

„Teraz som len spustil iniciatívu na zber podpisov,“ uviedol Harabin. Na to, aby sa stal občianskym kandidátom, potrebuje vyzbierať minimálne 15-tisíc podpisov.

Štefan Harabin sa uchádzal o miesto prezidenta už v prezidentských voľbách v roku 2019. Naposledy získal podporu viac ako 300-tisíc ľudí, čo nestačilo na postup do druhého kola. Napriek tomu o sebe vždy tvrdil, že voľby vyhral.

Pri financovaní kampane sa chce znova spoliehať na podporu a dary od ľudí. Rovnakým štýlom vyzbieral peniaze aj pred štyrmi rokmi. Organizácia Transparency International Slovensko však upozornila, že viac ako 50 percent dostal Harabin od príbuzných. Pôvod peňazí však nevedeli dopátrať.

Rovnakým spôsobom financoval aj politické hnutie Vlasť, ktoré nakoniec nezískalo vo voľbách ani tri percentá, a tak nemalo nárok na štátny príspevok na fungovanie strany. Vlasť za sebou zanechala státisícové dlhy a skončila v konkurze.

Štefan Harabin v roku 2020.
Štefan Harabin v roku 2020. Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia