Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
22. februára 2023, 11:57
Čas čítania 0:39

Vracajú sa k nám poriadne mrazy. Na Slovensku už o pár dní opäť zavládne ozajstná zima, hlásia meteorológovia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počas víkendu teplota klesne z extrémnych 14 °C až do mínusových hodnôt.

Na Slovensku už niekoľko dní panuje jarné počasie a teploty atakujú rekordy. Na západe krajiny sa dokonca teplota počas uplynulých dní vyšplhala až na 15 °C.

Bežné februárové počasie, na aké sme zvyknutí, to rozhodne nie je. Meteorológovia teraz po vlne extrémov hlásia príchod chladného počasia, informuje iMeteo.sk. 

Výrazné ochladenie nás podľa predpovedí čaká koncom týždňa. Vo štvrtok a v piatok si ešte síce užijeme teplé počasie, no počas víkendu teplota klesne z extrémnych 14 °C na 0 až 6 °C počas soboty. V nedeľu sa maximá vyšplhajú na –3 až +4 °C.

predpoveď počasia
Zdroj: SHMÚ

Teplotnú zmenu a dážď na naše územie prinesie od severozápadu studený front. „Studený front, ktorý príde v piatok, bude oddeľovať teplotne dve veľmi výrazné vzduchové hmoty. Do našej oblasti aktuálne prúdi veľmi teplý vzduch od juhu, no za studeným frontom sa začne natláčať chladná vzduchová hmota od severu, v dôsledku ktorej sa očakáva ochladenie aj o 10 °C,“ vysvetľujú meteorológovia. 

Výrazný kontrast môže priniesť búrky, no sneženie môžeme očakávať len vo vyššie položených oblastiach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia