Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. februára 2023, 16:22
Čas čítania 0:32

Na Slovensku padajú teplotné rekordy. V tejto časti krajiny je dnes najteplejšie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Neštandardne teplo je aj v Maďarsku, Nemecku či Česku.

Na juhu Slovenska teplota miestami v sobotu vystúpila na 14 až 16 stupňov Celzia. Podľa SHMÚ dokonca nezvyčajne vysoké teploty na niektorých staniciach dokonca znamenajú prekonanie teplotných rekordov platných pre tento deň. 

„Mimoriadne teplo je nielen u nás, ale aj v tých krajinách strednej Európy, ktoré sa nachádzajú v teplej časti zvlneného frontálneho rozhrania,“ uviedli meteorológovia. Ide najmä o Nemecko, Česko, ale aj čiastočne Slovensko. Ešte teplejšie je juhovýchodne od Slovenska. SHMÚ upozorňuje, že na maďarsko-rakúskom pohraničí teplota stúpla na 19 stupňov Celzia.

Popoludní bolo najteplejšie na Slovensku v Gabčíkove, kde meteorológovia namerali 16,7 °C, a v bratislavskej Mlynskej doline, kde bolo len o 0,4 stupňa menej. Hranicu 15 °C prekonali ešte merania v piatich staniciach. Teplotu pod bodom mrazu v rovnakom čase dosiahli len v dvoch staniciach na našom území – na Chopku a Lomnickom štíte.

Domov
Zdieľať
Diskusia