Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. februára 2023, 16:23
Čas čítania 0:45

Českí turisti nechali svoje 2-ročné dieťa v kočíku na kopci, kým sa lyžovali. Vonku silno mrzlo, tak miestni zavolali políciu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dvojica poriadne pobúrila mieste úrady, ktoré konanie rodičov nedokázali pochopiť.

Českí turisti nechali svoje 2-ročné dieťa spať v kočíku, zatiaľ čo sa lyžovali na svahoch lyžiarskeho strediska v talianskom Valdaore, informuje portál L’Adige. K tejto nezvyčajnej situácii došlo ešte vo štvrtok 2. februára.

Manželia sa rozhodli v mínusových teplotách odstaviť kočík na vrchole svahu v blízkosti jedného z prístreškov. Vždy keď sa vyviezli lanovkou naspäť hore, skontrolovali svoje dieťa a v lyžovaní pokračovali.

Talianske úrady tento krok českého páru pobúril natoľko, že sa k incidentu vyjadril aj prezident provincie Trento Maurizio Fugatti. „Je neuveriteľné, že sa podobné situácie môžu odohrať aj v roku 2023,“ uviedol.

Z lyžovačky môže byť väzenie

Podľa miestnych bolo v deň incidentu ideálne počasie na lyžovanie, ktoré sprevádzala výborná viditeľnosť. Nič to nemení na tom, že v lyžiarskom stredisku boli pomerne silné mrazy, v ktorých český pár nechal maloletého syna. 

Domácich Talianov zaskočil opustený kočík natoľko, že pre istotu zavolali políciu. Kým rodičia kopec zlyžovali a vyviezli sa naspäť na vrch, trvalo to niekoľko dlhých minút, a tak sa ľuďom nepozdávalo, že niekto svoje dieťa nechal opustené bez dozoru.

Talianska polícia už českých rodičov vypočula. V prípade viny im potenciálne hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia