Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. februára 2023 o 11:42
Čas čítania 0:37

Tuhé mrazy až pod –20° C odchádzajú. Na Slovensku sa cez víkend výrazne oteplí, predpovedajú meteorológovia zo SHMÚ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Silné mrazy pôjdu na Slovensku čoskoro do úzadia.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) informoval, že nás aj dnes v noci zasiahol mráz, ktorý na niektorých miestach dosahoval teploty pod –20 °C. Už onedlho by sa však malo na území Slovenska otepliť.

„Najnižšiu teplotu sme dnes ráno namerali v Červenom Kláštore –21,4 °C, v Podolínci –20,9 °C a v Polomke –20,6 °C. V ďalších dňoch sa poveternostná situácia zmení – od severozápadu k nám začne prúdiť teplejší vlhký vzduch a nočné mrazy tak výrazne poľavia,“ uvádza SHMÚ.

Anketa:
Tešíš sa na oteplenie?
Áno, konečne.
Nie, zima by mohla trvať dlhšie.
Áno, konečne.
56 %
Nie, zima by mohla trvať dlhšie.
44 %

Podľa portálu iMeteo môžeme výrazne miernejšie teploty očakávať od 11. februára zo soboty na nedeľu. Nočné teploty by sa mali pohybovať okolo –2 až –8 °C. V priebehu soboty na naše územie zároveň dorazia aj zrážky. Na väčšine Slovenska bude skôr snežiť, ale na západe by mal prísť dážď.

Sneh napadne hlavne v Žilinskom a v Prešovskom kraji do približne 5 centimetrov a v okolí hôr treba očakávať snehovú nádielku do 10 centimetrov. Zrážky by však mali do nedele dopoludnia ustáť.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia