Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jakub Paulík
10. februára 2023, 10:57
Čas čítania 0:27

Putin má tím cenzorov, ktorí ho chránia pred výrazmi ako „plešatý trpaslík“ či „Putler“. Z Moskvy unikli citlivé informácie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O kritikoch Putinovho režimu dostávajú informácie priamo bezpečnostné služby.

Nezávislým ruským novinárom sa podarilo zistiť, že v Rusku funguje tím, ktorý na internete kontroluje obsah, ktorý by negatívne vykresľoval Vladimira Putina. S informáciou prišiel The Daily Beast s odkazom na portál iStories

Medzi termíny, ktoré cenzurujú, vraj patria frázy ako „plešatý trpaslík“, „rádoby Hitler/Putler“ či „zlodej“. Problémové sú pritom aj meme obrázky, ktoré by ho mohli zosmiešniť.

Zamestnanci majú odstrániť aj vyobrazenia Putina v pornografických nahrávkach, ktoré z neho robia homosexuála, alebo prezidenta Ruska umiestňujú v odpadkovom koši a medzi exkrementmi. 

Novinári vychádzajú z uniknutých informácií vládnej agentúry Roskomnadzor, ktoré zverejnili bieloruskí hackeri. Podľa zistení zamestnanci federálnej agentúry pre Vladimira Putina spisujú správy o všetkých negatívnych informáciách o jeho osobe a oznamujú bezpečnostným službám každého kritika.

Vladimir Putin
Zdroj: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia