Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. februára 2023, 17:43
Čas čítania 0:46

Spolužiakov v Novákoch chcel zabiť sekerou, do väzenia však nepôjde. Poslali ho na liečenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Alexander vraj útočil, lebo ho na to naviedli jeho vlastné sny.

Špecializovaný trestný súd uložil Alexandrovi, ktorý napadol sekerou svojich spolužiakov v novembri 2022, ochranné liečenie. Zdôvodnil to tým, že chlapec vykonal trestný čin v zlom psychickom stave, informujú tvnoviny.sk. Súd ešte musí rozhodnúť o tom, do akého zariadenia ho umiestnia. 

Po útokoch ho NAKA obvinila z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej v štádiu pokusu a Špecializovaný trestný súd ho zobral do väzby. V januári 2023 však prokurátor trestné stíhanie zastavil, pretože podľa znaleckých posudkov Alexander trpí psychickou poruchou.

Chcel napadnúť čo najviac ľudí

16-ročný Alexander si útok plánoval už dlhší čas a pôvodne chcel zaútočiť v autobuse. Za jeho vyčíňanie vraj môžu sny, v ktorých sa mu objavovali osoby a sekery, čo ho podľa jeho slov motivovalo zaútočiť. Chlapec počas útoku mieril hlavne na životne dôležité orgány a zároveň chcel napadnúť čo najviac ľudí.

„Po príchode do školy zatvoril dvere v triede, vytiahol sekeru a zaútočil na spolužiaka, ktorý sa bránil, sekeru mu vytrhol a potom ušiel. Následne napadol spolužiačku, ktorú udrel do čela a do chrbta ostrou časťou sekery. Svoje údery na spolužiakov smeroval do oblasti hlavy, keďže sa snažil ich zabiť. Chcel napadnúť čo najviac ľudí,“  citovala sudkyňa z jeho výpovede v uznesení.

Domov
Zdieľať
Diskusia