Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
16. novembra 2022, 17:49
Čas čítania 0:33

Žiak z Novák útok plánoval takmer rok. Spolužiačke vraj zaťal sekerou do hlavy vinou zlých snov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Súd zverejnil dôvody, prečo ho zobrali do väzby.

Mladý chlapec z Novák do školy začiatkom novembra 2022 priniesol sekeru a napadol svojich spolužiakov. NAKA ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej v štádiu pokusu a Špecializovaný trestný súd ho zobral do väzby. TV Markíza teraz cituje z uznesenia, podľa ktorého 16-ročný Slovák plánoval útok dlhší čas, minimálne od decembra 2021. Pôvodne vraj plánoval zaútočiť v autobuse.

Polícia zaistila okolie školy po útoku študenta.
Polícia zaistila okolie školy po útoku študenta. Zdroj: Facebook/Polícia SR

Z uznesenia o vzatí do väzby vyplýva, že za jeho vyčíňanie môžu sny. Vraj sa mu v nich objavovali osoby a sekery, čo ho podľa jeho slov motivovalo útočiť. Chlapec zrejme veril, že sny po útoku prestanú, píše televízia Markíza na základe uznesenia zo súdu. Vo výpovedi uviedol, že sa so snami doteraz nemal komu zdôveriť. 

Podľa súdu zavážila pri rozhodovaní o väzbe aj skutočnosť, že útočník mieril na životne dôležité orgány a zároveň chcel napadnúť čo najviac ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia