Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
6. februára 2023, 11:57
Čas čítania 0:38

Prezidentka Čaputová: Slováci sú pripravení pomôcť Turecku a Sýrii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko je pripravené pomôcť krajinám zasiahnutým zemetrasením, odkazuje prezidentka. Slovákov zatiaľ medzi obeťami ani zranenými neevidujú.

Slovensko je pripravené pomôcť Turecku a Sýrii, ktoré v noci na pondelok zasiahlo silné zemetrasenie, uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová na Facebooku.


„Moje myšlienky a sústrasť smerujú všetkým, ktorých postihlo ničivé zemetrasenie v Turecku a Sýrii. Slovensko je pripravené pomôcť,“ napísala prezidentka.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zatiaľ neeviduje Slovákov medzi zranenými či obeťami zemetrasenia. Situáciu však naďalej monitoruje.


Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v noci na pondelok oblasť na juhovýchode Turecka blízko hraníc so Sýriou. Epicentrum sa nachádzalo severne od tureckého mesta Gaziantep. Otrasy bolo cítiť od tureckej metropoly Ankara cez Cyprus až po pásmo Gazy a egyptskú Káhiru.


V Turecku a Sýrii hlásia viac než 1 500 obetí a približne 3 000 zranených. Záchranári prehľadávajú trosky budov a počet obetí sa môže ešte zvýšiť. Svoju pomoc už Turecku ponúklo viacero krajín.

Domov
Zdieľať
Diskusia