Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. februára 2023, 17:50
Čas čítania 0:31

Slovákom posiela anonym povolávacie rozkazy do vojny. Do prípadu sa ostro vložil minister Naď

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď na sociálnej sieti informoval o mužovi, ktorý dostal pred pár dňami falošný povolávací rozkaz.

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď vyzval na sociálnej sieti neznámeho podvodníka, aby prestal občanom rozosielať falošné povolávacie rozkazy.

„Vyzývam toho, kto robí túto paniku, aby okamžite prestal,“ oznámil Naď. Minister varuje, že sa daná osoba dopúšťa trestného činu a vyvoláva neoprávnený chaos a obavy v spoločnosti.

Žiadna mobilizácia sa nechystá

„Tento falošný povolávací rozkaz prišiel občanovi z Nových Zámkov. Žiadna mobilizácia a ani rozposielanie povolávacích rozkazov sa nechystá a toto je už naozaj vrchol šírenia poplašných správ,“ uviedol v statuse.

Úradná listina, ktorá došla mužovi, bola údajne podpísaná prednostkou nitrianskeho okresného úradu. Ministerstvo vnútra SR uviedlo, že išlo o takmer identickú úradnú pečať, ktorá vizuálne pripomína pečiatku okresného úradu.

„Ministerstvo vnútra upozorňuje, že ide o hoax a žiadne povolávacie rozkazy sa z úrovne okresných úradov nedistribuujú,“ uviedlo v oficiálnom vyjadrení.

Domov
Zdieľať
Diskusia