Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. februára 2023, 12:57
Čas čítania 0:38

Úradníčka v Šarišských Michaľanoch spreneverila 1,3 milióna, dlh spláca po 100 eur mesačne. Splatila by ho o 1 077 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Účtovníčka sa so súdom ešte minulý rok dohodla na splátkovom kalendári.

Obec Šarišské Michaľany prehrala súdny spor, v ktorom žalovala bývalú zamestnankyňu úradu a požadovala od nej vyplatenie 1,3 milióna eur, ktoré spreneverila. Informuje o tom denník Korzár.

„Nelegálne prevody urobila bývalá účtovníčka, ktorá peniaze posielala na osem rôznych účtov, ktoré si zriadili osoby zo západného Slovenska. Bývalá účtovníčka podala na políciu na uvedené osoby žalobu, podľa našich informácií pre podvod a vydieranie,“ vysvetľoval vtedajší starosta Jozef Mačo.

Účtovníčka sa však so súdom ešte minulý rok dohodla na splátkovom kalendári. V uznesení je napísané, že dlžníčka bude škodu postupne splácať mesačnými splátkami vo výške 100 eur v lehote do 15. 1. 2042. To znamená, že Zuzana do svojho dôchodku splatí 24 000 eur. Výška škody je však takmer 1,3 milióna. Ak by mala Zuzana po sto eur splácať svoj dlh, vyplatila by ho o 1 077 rokov. 

Okresná prokuratúra chce pokračovať vo vyšetrovaní z porušenia zákonných povinností pri kontrole nakladania a hospodárenia s majetkom obce. Zuzanu polícia zbavila všetkých obvinení a uznal ju nepríčetnou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia