Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. januára 2023, 11:05
Čas čítania 0:37

Úradníčka v Šarišských Michaľanoch spreneverila 1,3 milióna. Do väzenia nepôjde, vyhlásili ju za nepríčetnú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa polície bola účtovníčka v čase spáchania podvodu nepríčetná a obvinení bola zbavená.

V Šarišských Michaľanoch na východe Slovenska zaznamenali spreneveru peňazí, ktorá doteraz nemá obdobu v žiadnej slovenskej obci. Z účtov obce zmizlo za sedem mesiacov takmer 1,3 milióna eur, informoval Korzár. Ide o približne polovicu ročného rozpočtu obce. 

Od problému dáva bývalé vedenie ruky preč. Hlavnou podozrivou v prípade je účtovníčka, ktorá mala prístup k všetkým účtom. 

„Nelegálne prevody urobila bývalá účtovníčka, ktorá peniaze posielala na osem rôznych účtov, ktoré si zriadili osoby zo západného Slovenska. Bývalá účtovníčka podala na polícii na uvedené osoby trestné oznámenie podľa našich informácií pre podvod a vydieranie,“ vyjadril sa vtedajší starosta Jozef Mačo a dodal, že na účtovníčku podal trestné oznámenie. 

Za miliónovú spreneveru účtovníčku nečaká trest 

Polícia prípad už uzavrela. Podľa polície bola účtovníčka v čase spáchania podvodu nepríčetná. V prípade však bola obžalovaná celkom iná osoba. Podľa informácií denníka Korzár ide o osobu, ktorá od účtovníčky peniaze vylákala. V súčasnosti nie je stíhaný nikto z vedenia obce ani zo samosprávy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia