Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
2. februára 2023, 12:11
Čas čítania 0:49

Netflix prezradil, ako bude kontrolovať, či používaš jeden účet s kamošmi. Ak chceš ušetriť, čaká ťa veľa práce

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ľudia budú musieť zverejniť svoju polohu cez televízor.

Netflix zverejnil, ako bude zasahovať proti zdieľaniu účtu mimo jednej domácnosti. Po novom budú ľudia musieť zverejniť svoju polohu cez televízor. Všetky ostatné zariadenia budú musieť byť pripojené k tej istej Wi-Fi sieti ako televízor, píše TechCrunch.

„Primárne umiestnenie nastavuje televízor, ktorý je prihlásený do tvojho účtu a je pripojený k tvojej sieti Wi-Fi. Všetky ostatné zariadenia prihlásené do tvojho účtu v tejto sieti Wi-Fi budú môcť používať Netflix,“ informuje technologický portál.

Pokiaľ používateľ nemá televízor, Netflix automaticky nastaví primárnu polohu na základe IP adresy a aktivity. Pokiaľ ľudia žijúci v jednej domácnosti chcú Netflix používať na vlastných zariadeniach, budú musieť aplikáciu spustiť na domácej Wi-Fi sieti aspoň raz za 31 dní. 

Pri dlhšom cestovaní by bolo možné overenie pomocou kódu cez majiteľa hlavného účtu. Správne zadaný kód zabezpečí, že používateľ bude môcť Netflix pozerať ďalších sedem dní. Nie je však jasné, či sa overenie bude môcť aj opakovať. 

Za zdieľanie účtu s priateľmi si priplatíš

Netflix informoval, že spustí nový systém na spoplatnenie spoločných účtov. Potvrdil aj to, že k dispozícii bude aj funkcia prenosu profilu. To znamená, že ak máte svoj vlastný profil na účte priateľa alebo člena rodiny, budete si ho môcť preniesť na svoj vlastný nový platený účet. Zároveň bude existovať možnosť plateného podúčtu.

Netflix
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia