Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. januára 2023, 18:31
Čas čítania 0:29

V bratislavskej MHD budú po novom všetky zastávky iba na znamenie. Dopravný podnik zmenu chystá už o dva týždne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmena má zaručiť zrýchlenie dopravy a šetrenie nákladov na prevádzku.

Mestská hromadná doprava v hlavnom meste už onedlho prejde veľkou zmenou. Všetky zastávky autobusov a trolejbusov budú v Bratislave na znamenie. Zmeny by mali platiť od 13. februára 2023, informuje Dopravný podnik.

Hlavné výhody vidí podnik v znížení nákladov na prevádzku mestskej hromadnej dopravy, v skrátení cestovného času približne o 10 percent v časoch dopravných špičiek, ale aj v znížení škodlivých emisií v meste.

Zmeny sa nedotknú cestujúcich, ktorí na zastávkach čakajú. Ak ťa vodič prichádzajúceho vozidla uvidí, zastaví tak ako doteraz. Cestujúci však budú musieť pred vystupovaním vždy signalizovať, že chcú vystúpiť, a to v dostatočnom predstihu.

„Táto zmena sa dotkne len približne tretiny všetkých zastávok v meste, keďže na zvyšku zastávok už pravidlo včasného znamenia platí,“ dodala spoločnosť v oznámení.

Domov
Zdieľať
Diskusia