Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2023, 19:57
Čas čítania 0:31

Muž 80-krát bodol pacientku na pľúcnej ventilácii chirurgickými nožnicami. Súd v Budapešti ho prepustil na slobodu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Maďarský súd zbavil muža obvinenia vzhľadom na jeho duševný stav.

Maďarský súd v pondelok zbavil obvinenia z pokusu o vraždu čínskeho občana, ktorý 13. marca 2021 dobodal na covidovom oddelení budapeštianskej vojenskej nemocnice spolupacientku napojenú na umelú pľúcnu ventiláciu.

Hospitalizovaný muž, ktorý pracoval v Maďarsku ako kuchár, bez akéhokoľvek varovania napadol a škrtil jedného z pacientov a potom jednu z pacientok bodol chirurgickými nožnicami 80-krát. Následne napadol aj dvoch ošetrovateľov a členov ochranky nemocnice, z ktorých jeden utrpel poranenia.

Podľa obhajoby nie je v prípade dobodanej učiteľky, ktorá bola napojená na dýchací prístroj, preukázané, že jej smrť spôsobili bodné rany.

Súd útočníka vzhľadom na jeho patologický duševný stav zbavil obžaloby z pokusu o vraždu, nariadil mu však nútenú liečbu. Pri verdikte vzal súd do úvahy expertízy, podľa ktorých k násilnému konaniu obvineného prispeli jeho mentálne problémy, ale aj lieky a proces liečby, ktorú absolvoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia