Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. januára 2023, 19:19
Čas čítania 0:54

FOTO: Takto ukrajinskí športovci trénujú na olympiádu v zruinovaných telocvičniach. Zelenskyj zverejnil mrazivý príspevok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
FOTO: Takto ukrajinskí športovci trénujú na olympiádu v zruinovaných telocvičniach. Zelenskyj zverejnil mrazivý príspevok
Zdroj: Twitter/@ZelenskyyUa/Nikolay Synelnykov

Ukrajinský prezident si nebral servítku pred ústa.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu znova uviedol, že o účasti Ruska na letných olympijských hrách v Paríži v roku 2024 by sa malo uvažovať až vtedy, keď sa skončí vojna na Ukrajine. Informoval o tom portál britskej televízie Sky News.

Zelenskyj k svojmu príspevku na Twitteri pripojil sériu fotografií zachytávajúcich ukrajinských športovcov a športovkyne, ako sa na olympiádu pripravujú v zruinovaných telocvičniach. Trénujú šerm, bojové umenia, gymnastiku.

„Olympijské princípy a vojna sú v zásadnom protiklade. Rusko musí zastaviť agresiu a teror a až potom bude možné rozprávať sa o ruskej účasti v olympijskom hnutí,“ napísal ukrajinský prezident. 


Prezident Zelenskyj už v piatok vo videopríhovore pozval prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha, aby prišiel do mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, kde sa už celé mesiace odohrávajú urputné boje medzi ukrajinskými obrancami a ruskou inváznou armádou.

Zelenského pozvanie je reakciou na stanovisko Medzinárodného olympijského výboru, ktorý deklaroval, že hľadá cestu k tomu, aby mohli ruskí športovci súťažiť na olympijských hrách 2024 pod neutrálnou vlajkou.

Ukrajinský líder vo videu pripomenul, že ruské útoky si vyžiadali životy stoviek ukrajinských mužov a žien, ktorí mohli svojím talentom obohatiť svetový šport.

Domov
Zdieľať
Diskusia