Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. januára 2023, 12:32
Čas čítania 0:42

Frekventovaný most v Bratislave je vo veľmi zlom technickom stave. Museli na ňom zaviesť obmedzenie pre vodičov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavský most má technické problémy. Magistrát ubezpečil, že most je napriek tomu bezpečný a prevádzkovateľný.

Na frekventovanom Moste SNP v Bratislave autám znížili maximálnu povolenú rýchlosť na 50 kilometrov za hodinu.

Zmena súvisí s plánovanou opravou, keďže mimoriadna prehliadka odhalila na niektorých miestach porušené pozdĺžne zvary nosníkov. Magistrát ubezpečil, že most je napriek tomu bezpečný a prevádzkovateľný.


Hlavné mesto ešte minulé leto deklarovalo, že podniká všetky potrebné kroky, aby sa oprava Mosta SNP mohla začať čím skôr.

Aj v súčasnosti ubezpečuje, že je zaradená do plánov na tento rok. Potrebné je však najskôr vybrať technologický postup na opravu zvarov, čo sa doteraz zatiaľ nestalo, no magistrát neuviedol, z akého dôvodu.

Most SNP, Bratislava
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

Oprava potrvá dlhší čas

Samotná oprava porušených zvarov si podľa mesta vyžiada dlhší čas. Nepredpokladá, že by sa to podarilo v priebehu jedného roka. „Zrealizujeme opravu v rozsahu, ako nám to umožnia finančné prostriedky,“ odpovedala hovorkyňa hlavného mesta. 


Bratislava má v správe tri mosty ponad Dunaj. „Na Staronovom moste a Moste Apollo prebieha bežná oprava oceľových súčastí, ktoré vykazujú známky korózie a ktorá nemá vplyv na prevádzkyschopnosť mostov,“ doplnila hovorkyňa s tým, že mesto ako ich správca bude aj naďalej mostom venovať zvýšenú pozornosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia