Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. januára 2023, 8:19
Čas čítania 0:43

Chceš nový dizajn ŠPZ, aj keď štát stále vydáva staré tabuľky zo zásob? Takto jednoducho si ho vieš vybaviť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra oznámilo, že vydávanie starých značiek bude aj po novom roku trvať ešte niekoľko mesiacov. Napriek tomu už môžeš požiadať o novú značku.

Slovensko má síce stále veľké zásoby pôvodných tabuliek s evidenčným číslom, ale existuje spôsob, ako na svoje auto dostať nové ŠPZ, informuje portál Topky.sk Ministerstvo vnútra začiatkom roka vysvetľovalo, že vydávanie starých značiek bude po novom roku trvať ešte niekoľko mesiacov, kým sa zásoby neminú.

Napriek tomu už môžeš požiadať o novú značku. Ak na úrade špecificky uvedieš, že by si chcel nový dizajn tabuliek, tak ti štát túto prosbu splní. „Ak však vlastník či prevádzkovateľ vozidla požiada o celoslovenskú TEČ s novým dizajnom, umožňujeme mu to,“ vysvetľuje ministerstvo vnútra. Značky ti prídu kuriérom.

Aj cez internet

Nové značky si vieš vybaviť aj jednoducho cez internet. Stačí vyplniť online tlačivo na webe ministerstva a značku ti priamo domov doručí kuriér.

O nové tabuľky môžeš požiadať na webe Ministerstva vnútra SR prostredníctvom elektronických služieb žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla a žiadosť o výmenu tabuliek s evidenčným číslom. 

Od nového roka sú v obehu nové ŠPZ, ktoré motoristov nedelia podľa okresov. Evidenčné číslo je po novom viazané na vozidlo, takže ak ho raz vozidlo dostane, môže ho mať do konca svojho využitia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia