Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. januára 2023, 18:51
Čas čítania 0:28

Na Slovensku už v najbližších dňoch udrú tuhé mrazy až pod –10 stupňov Celzia. Na týchto miestach bude husto snežiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výrazné sneženie treba očakávať najmä vo vyšších polohách.

Napriek teplému začiatku týždňa sa na Slovensku v najbližších dňoch poriadne ochladí. Na niektorých miestach teplota klesne pod –10 stupňov Celzia. Zima bola zatiaľ počas tohto januára mimoriadne slabá, no už od 26. januára sa to zmení a na Slovensko dorazia mrazy, informuje SHMÚ.

V nedeľu na Slovensko bude prúdiť výraznejší arktický vzduch a mrazy ešte zosilnia. Na horách tak možno očakávať aj ochladenie pod –15 stupňov Celzia. V nížinách meteorológovia očakávajú teploty od –4 do –8 stupňov. 

V pondelok 30. januára navyše treba očakávať husté sneženie, a to najmä vo vyšších polohách. Nový sneh by mal napadnúť aj v nížinách, kde sa však bude relatívne rýchlo topiť, pretože koniec januára prinesie oteplenie a teploty budú počas dňa opäť takmer jarné.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia