Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
26. januára 2023, 9:46
Čas čítania 0:40

Doplatila na ľudskú hlúposť. Návštevníci českej ZOO otrávili gravidnú samicu losa, lebo ju kŕmili sušienkami

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pitva ukázala, že samica bolo v polovici gravidity a čakala dvojčatá.

Ošetrovateľom v českej ZOO Hluboká v mestečku Hluboká nad Vltavou sa naskytol smutný pohľad. Mladá samica losa ležala vo výbehu s veľkými bolesťami brucha, nevnímala ani ošetrovateľov. Nepomohol jej ani okamžite privolaný veterinár.

Podľa všetkého jej otravu spôsobili návštevníci, ktorí losy kŕmili sušienkami a pečivom. O tragickom prípade samice losa informovala ZOO na svojom webe. 

 

Samica podľa všetkého uhynula z dôvodu masívneho poškodenia tráviacej sústavy. „Vykonaná pitva okrem iného potvrdila ťažký krvavý zápal tenkých čriev a predného úseku hrubého čreva toxického pôvodu. Zápal bol vyvolaný pôsobením nevhodnej potravy, nezodpovedajúcej vybalansovanej kŕmnej dávke bežne podávanej chovateľom,“ informovala ZOO.

zoo
Zdroj: Zoo Hluboká

Samica bola gravidná

Pitva ukázala, že samica bola práve v polovici gravidity a čakala dvojčatá. Chovatelia uviedli, že ak by nebola otrávená, s najväčšou pravdepodobnosťou by mláďatá úspešne donosila a porodila. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Tento čin spôsobil nielen chovateľskú stratu, ale aj psychickú ujmu, ako chovateľom, tak aj losom. Bohužiaľ, chvíľkové potešenie nedisciplinovaného návštevníka spôsobilo zásah do života nielen samotného zvieraťa, ale aj zamestnancov zoologickej záhrady,“ odkazujú chovatelia nezodpovedným návštevníkom a vyzývajú na opatrnosť a rešpekt. 

Domov
Zdieľať
Diskusia