Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. januára 2023, 19:33
Čas čítania 0:38

VIDEO: Rozhodkyňa prvýkrát vytiahla bielu kartu na futbalovom zápase, názory na novinku rozdeľujú fanúšikov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Iniciatíva bielej karty má podporiť fair play a športového ducha.

O historický futbalový moment sa v sobotu 21. januára postarala rozhodkyňa Catarina Campos z Portugalska. Prvýkrát totiž na ihrisku vytiahla bielu kartu. Stalo sa tak na štvrťfinálovom stretnutí ženského pohára medzi Benficou a Sportingom Lisabon, informuje The Economic Times.

Biela karta je vo futbale novinkou. Iniciatíva má podporiť fair play a športového ducha. Jej presný účel a pravidlá používania zatiaľ neboli zverejnené. Mala by však hráčov varovať v prípade, že sa správajú nešportovo.

Campos bielu kartu vytiahla na konci prvého polčasu za stavu 3 : 0, keď bola hra prerušená, pretože sa jedna z hráčok sťažovala na nevoľnosť. Zdravotnícky personál oboch tímov sa futbalistke ponáhľal na pomoc, čím si za svoje gesto vyslúžili bielu kartu aj potlesk fanúšikov. Do semifinále postúpila Benfica Lisabon po jednoznačnej výhre 5 : 0.

Domov
Zdieľať
Diskusia