Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
19. januára 2023 o 18:16
Čas čítania 0:50

Herca Aleca Baldwina obvinia z neúmyselného zabitia kameramanky. Vystrelil na ňu z rekvizity

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Okresná prokurátorka vo štvrtok vyhlásila, že obvinenia budú vznesené do konca mesiaca.

Herca Aleca Baldwina čaká obvinenie z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej. Tá zomrela pri natáčaní filmu Rust, informovalo BBC

Halynu herec neúmyselne zastrelil, keď si nacvičoval scénu z pripravovaného westernového filmu. Zo zabitia kameramanky bude obvinená aj filmová zbrojárka Hannah Gutierrez Reed. Ani jeden z účastníkov sa zatiaľ k obvineniu nevyjadril. 

Okresná prokurátorka v Santa Fe Mary Carmack-Altwies vo štvrtok vyhlásila, že obvinenia budú vznesené do konca mesiaca. „Herec a producent Alec Baldwin a zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed budú obvinení z dvoch prípadov neúmyselného zabitia,“ uvádza vo vyhlásení. „Po dôkladnom preskúmaní dôkazov som rozhodla, že existujú dostatočné dôkazy. Podľa mňa nikto nestojí nad zákonom a každý si zaslúži spravodlivosť,“ dodala.

Hercov advokát označil rozhodnutie prokuratúry za justičný omyl. 

„Toto rozhodnutie skresľuje tragickú smrť Halyny Hutchinsovej a predstavuje hrozný justičný omyl. Baldwin nemal žiadny dôvod domnievať sa, že v zbrani alebo kdekoľvek na mieste nakrúcania filmu je ostrá guľka,“ povedal hercov právny zástupca Luke Nikas. „Spoliehal sa na odborníkov, s ktorými spolupracoval, a tí ho ubezpečili, že v zbrani nie sú ostré náboje. Proti týmto obvineniam budeme bojovať a zvíťazíme,“ vyhlásil právnik.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

V prípade usvedčenia obom hrozí väzenie na 18 mesiacov a pokuta 5000 dolárov, ale v prípade rozšírenia trestu o strelnú zbraň by sa ich trest mohol zvýšiť na päť rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia