Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
19. januára 2023, 17:33
Čas čítania 0:44

Matovič a OĽaNO sú za predčasné voľby, ale majú jednu podmienku. Chcú ešte narýchlo zmeniť ústavu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre Igora Matoviča je dôležité do ústavy zakotviť ustanovenie, ktoré sa týka volebného zákona.

Klub OĽaNO podporujúci Igora Matoviča je ochotný dohodnúť sa na predčasných voľbách v septembri 2023 v prípade, že zvyšok koaličných expartnerov zahlasuje za zmenu ústavy. Hnutie žiada, aby bolo možné zákon o voľbách zmeniť len ústavnou väčšinou, keďže v súčasnosti je možné urobiť to aj jednoduchou väčšinou prítomných poslancov.

Igor Matovič dlhodobo varuje, že Robert Fico chce ukončiť demokratické zriadenie na Slovensku. Predpokladá, že v spolupráci s Hlasom a Republikou by mohli zmeniť volebný systém, a teda si na dlhú dobu zabezpečiť časť poslaneckých mandátov. Informáciu ako prvý priniesol Denník N, podľa ktorého si už klub OĽaNO podmienku schválil a teraz s ňou plánuje osloviť Sme rodina, Za ľudí a SaS. 

V stredu po rokovaní predstaviteľov bývalých koaličných strán vystúpil pred médiá dočasne poverený premiér Eduard Heger a predstavil konkrétny termín, kedy by sa mohli konať predčasné voľby. 

„Hovoríme o 30. septembri ako termíne predčasných volieb. Tento termín si ešte musia prediskutovať jednotlivé poslanecké kluby. Ďalšie stretnutie je naplánované na nedeľu večer,“ oznámil Heger.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Prezidentka Zuzana Čaputová už dala Hegerovi ultimátum, aby našiel dohodu na predčasných voľbách do konca januára. Ak sa mu to nepodarí, zostaví úradnícku vládu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia