Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
18. januára 2023 o 17:28
Čas čítania 0:22

Ruský hokejista si pred zápasom v NHL odmietol obliecť dúhový dres. Nesúhlasil s vyjadrením podpory pre LGBTI+ komunitu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hokejista Ivan Provorov nesúhlasil s vyjadrením podpory pre LGBTI+ komunitu.

Ruský hokejista Ivan Provorov sa rozhodol nezúčastniť na predzápasovom rozkorčuľovaní, ktorého súčasťou malo byť vyjadrenie podpory pre LGBTI+ komunitu, informuje portál ESPN.

Hráč tímu Philedelphia Flyers to odôvodnil svojím náboženským a osobným presvedčením. Po zápase  to oznámil reportérom, pričom zdôraznil, že je členom ruskej pravoslávnej cirkvy. „Rešpektujem všetkých. Rešpektujem všetky rozhodnutia,“ uviedol v rozhovore.

Provorov bol jediný hokejista z tímu, ktorý nevyjadril podporu LGBTI+ komunite. Mediálne oddelenie tímu po zápase vydalo oficiálne stanovisko, v ktorom potvrdilo, že je hrdým podporovateľom LGBTI+ komunity, konanie Provorova však nekomentovali. Samotná kanadsko-americká hokejová liga sa zatiaľ k situácii nevyjadrila. 

Instagram/Ivan Provorov
Ruský hokejista Ivan Provorov. Zdroj: Instagram/Ivan Provorov
Domov
Zdieľať
Diskusia