Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
17. januára 2023, 14:12
Čas čítania 0:56

AKTUÁLNE: SaS najnovšie žiada predčasné voľby. Vie si predstaviť, že by sa mohli uskutočniť po lete

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Boli sme pripravení rokovať, avšak doteraz nevieme, kto je skutočným lídrom OĽaNO, tvrdí Sulík.

Podľa SaS je hľadanie novej sedemdesiatšestky strata času. Richard Sulík odmieta diskusie o parlamentnej väčšine, ktorá by podporovala vládu Eduarda Hegera. Jediným kompromisom sú podľa neho predčasné voľby.

„Strana Sloboda a Solidarita nemá s Eduardom Hegerom momentálne o čom rokovať, keďže novú väčšinu nie sú ochotní podporiť ani všetci poslanci OĽaNO a ani hnutie Sme rodina,“ hovorí SaS.

„Aj z toho dôvodu podporuje ako kompromisné riešenie predčasné voľby v septembri. Diskusiu o novej väčšine odmietame. Toto je jasný postoj poslaneckého klubu SaS. Boli sme pripravení rokovať, avšak doteraz nevieme, kto je skutočným lídrom OĽaNO,“ píše strana vo vyhlásení.

Podľa liberálov stále hrozí, že dočasne poverený premiér Heger odíde z OĽaNO a nebude mať s inou stranou silu a ani legitimitu skladať novú vládu. „Seriózna diskusia nemá zmysel aj preto, že jednotná nie je ani samotná koalícia,“ vysvetľuje strana.

Okrem SaS odmieta podporiť novú sedemdesiatšestku aj Sme rodina s Borisom Kollárom. „V takejto absurdnej situácii sa preto Eduard Heger v prvom rade musí obrátiť na Igora Matoviča a vlastných partnerov, ktorí mu podkopávajú nohy,“ dodáva SaS.

Aktualizácia 14:45  Mimoparlamentná strana Hlas-SD žiada predčasné parlamentné voľby ešte v prvej polovici roka. Nevidí žiaden dôvod na to, aby sa konali až v septembri.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Hlas-SD dlhodobo tvrdí, že jediným možným východiskom z hlbokej politickej krízy na Slovensku sú predčasné voľby. Čím skôr sa budú konať, tým lepšie pre ľudí na Slovensku,“ uviedla v stanovisku hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková

Domov
Zdieľať
Diskusia